TURAN KASAP - PRİŞTİNE /

UEFA, bugün Lozan'da düzenlenen toplantında, Euro 2016 Elemelerinde 1. Grup'ta Belgrad'da oynanan ve çıkan olaylar sebebiyle yarıda kalan Sırbistan-Arnavutluk maçında, Arnavutluk'a 3 puan verildi.

UEFA, 14 Ekim 2014'te oynanan maçta Sırbistan'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş fakat olayları önleyemediği için bu 3 puanı da silmişti. Ayrıca Arnavutluk ve Sırbistan'a 100'er bin Euro para cezası verilmişti. Sırbistan'ın evindeki iki maçı seyircisiz oynaması kararlaştırılmıştı. Arnavutluk Futbol Federasyonu bu kararı Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşımıştı. CAS'ın verdiği 3 puanla, bir maçı eksik Arnavutluk, 12 puanlı Portekiz'in ardından 2. sıraya yükseldi. Danimarka da 10 puanla 3. sırada. Son sıradaki Sırbistan ve Arnavutluk'un 1'er puanı var.

UEFA'nın, Arnavutluk'a 3 puan vermesi kararının ardından, Arnavutluk Futbol Federasyonu'nda bu karar şampanya ile kutlandı. Sabah saatlerinde, Arnavutluk Futbol Federasyonu'nda UEFA'nın kararını bekleyen yetkililer, gelen sevindirici haberden sonra şampanya açarak 3 puanı kutladılar.

ARNAVUTLUK FUTBOL FEDERASYONU'NA KUTLAMA YAĞDI

Kararın ardından Facebook hesabından açıklama yapan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, "Avrupa adaletinin ne anlama geldiğini tekrar öğrendik" dedi. Cumhurbaşkanı Buyar Nişani de milli takımı tebrik etti. Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Kosova Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi de tebrik etti. Taçi bu sırada, Arnavutluk'ta oynanacak olan Arnavutluk - Sırbistan maçı için, Arnavutluk'a gideceğini açıkladı. UEFA'nın kararını ise Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç tepkiyle karşılarken, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya, "Arnavutluk'u, Arnavutluk'ta yeneceğiz" mesajını gönderdi.