Iğdır’da Aşçı Yardımcılığı Kursu’nu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.
Iğdır Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapılan törende, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile yapılan ‘Aşçı Yardımcısı Kursu’nu bitiren kursiyerlerin sertifikaları verildi. Törende konuşan Merkez Müdürü Yücel Usta, istihdama yönelik açılan kursa 14 öğrenci ile başladıklarını ve 896 saatlik kursu 12 kişinin başarı ile bitirdiğini söyledi. Usta, istihdama yönelik kursların 2016 yılında da açılacağını belirterek, desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’e ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Halis Erdoğan’a teşekkür etti.
Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt de, İş-Kur ile işbirliği içinde istihdama yönelik kurslar açtıklarını belirterek, “Bu tür kursların halkımıza çok faydası vardır. Açtığımız bu kursu, en çok ihtiyaç duyulan meslektir. Biz yurtlarımıza yetişmiş personel bulamadığımız için yurtlarımızda öğrencilerimize hizmet satın alma yönetimi ile yemek yediriyoruz. Halbuki en iyi yemek yerinde pişen ve sıcak bir şekilde servis edilip yenilen yemektir. Bu kursu bitirip belge alanlar, bu tür yerlerde istihdam edilebilir. Bu tür kursları yaygınlaştırmamız lazım. İran’da, Avrupa’da 65 yaşındaki bir insan bile bu tür kurslara katılıp belge alabiliyor. Bu kursları yaygınlaştırmalıyız. Bu bir altın bileziktir. Meslek sahibisiniz. Mesleki eğitimin yaşı yoktur. Herkes bir meslek sahibi olabilir; önemli olan işi severek yapmak, başarıya ulaşmaktır. Sizlerde işinizi sevin, en iyi şekilde yapın. Mesleğinizi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum, başarılar diliyorum” dedi.
İşgücü piyasasına yönelik çeşitli projelerle faaliyet gösteren kurumlarının özel ve kamu sektöründe her yıl binlerce insana iş imkanı sunduğunu vurgulayan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Halis Erdoğan ise, “Günümüz iş sektöründe özellikle mesleki yeterliliği olan vasıflı elemanlara ihtiyaç duyulduğunda, kurum olarak mesleki yeterlilik kurslarını önemsiyoruz. Bu nedenle kamu kurumları başta olmak üzere özel sektör iş yerleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik kurs programlarımız sürekli devam etmektedir. Bu tür kurslarda mezun olan kursiyerler çalışma sektöründe daha kolay iş bulmaktadır” şeklinde konuştu.
Daha sonra kursu başarı ile bitirenlere belgeleri Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Halis Erdoğan, müdür yardımcıları Ahmet Gelal, Muhittin Yücel ve şube müdürleri tarafından verildi.