Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 10 Ocak Türk İdareciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, halka haber ve bilgi akışı sağlamak üzere önemli bir görev üstlenen basın çalışanlarının, günümüz bilgi çağının önemli mesleklerinden birini icra ettiğini belirtti. Çakıcı, "Ulusal basının yanı sıra yerel medya mensupları da kentleri için takdire şayan bir özveri ile etkin görev yapmakta ve kamuoyunu aydınlatmaktadır. Zaman ve mekan mefhumu gözetmeden çalışmayı gerektirmesi sebebiyle zor bir meslek dalı olan gazetecilik, aynı zamanda pek çok enstrümanı aynı anda kullanabilme becerisi gerektirmesi sebebiyle, günümüzün en dinamik ve saygın mesleklerinin başında yer almaktadır" diye ifade etti.
Kaymakam Çakıcı mesajına şöyle devam etti.
“Toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin kamuoyuna iletilmesi, ülkemizde yaşanan başarıların uluslararası platforma taşınması, ilimizin ve ilçemizin tanıtılması gibi pek çok konuda önemli bir kamu görevi üstlenen yerel ve ulusal basınımızın, bundan sonra da aynı özveriyle görevini yerine getireceğine inanıyor ve İlçemizde basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü en kalbi duygularımla kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum”dedi.
KAYMAKAM ÇAKICI 10 OCAK İDARECİLER GÜNÜNÜ DE KUTLADI
Çakıcı, İdareciler Günü’nü de kutlayarak, "Her yıl 10 Ocak tarihinin Türk İdareciler Günü olarak kutlandığını ve bizler vatanına, milletine hizmet etmek için her şart ve koşulda Türkiye’nizin dört bir tarafında görev yapmış kişileriz. Bütün arkadaşlarımın yüksek moral ve motivasyonla, gayretle ve şevkle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarına devam etmelerini arzu ediyorum. Bin yılları aşıp gelen devlet geleneğimizin ve dünyaca kabul gören medeniyetimizin temel yapı taşı olan Mülki İdare Amirliği şerefli maziye sahip bir meslek grubudur. Mülki idare amirleri, bulunduğu yörede, devleti ve hükumeti temsil sıfat ve yetkisiyle, vatandaşımızın can, mal ve ırz emniyetinin güvencesi, kalkınma planlarının başarılı uygulayıcısı ve takipçisi, ayrıca yöresinin atıl durumda bulunan güç ve kaynaklarını harekete geçiren birer toplum önderidir. Mesleki tecrübelerin paylaşılması bakımından bizler için büyük bir fırsat teşkil etmektedir. Bu özverili mesleği birlikte yürüttüğümüz tüm meslektaşlarımın 10 Ocak İdareciler Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılı bir meslek hayatı dilerim” dedi.