Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, beraberindeki daire başkanları ve şube müdürleriyle birlikte Arapgir Belediyesi’ni ziyaret ederek burada Arapgir’de yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantının açış konuşmasını yapan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinin yıl dönümün de, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye olan ilgisini şu cümlelerle ifade etti:
"Büyükşehirlik yasasının çıkarılmasının ardından 1 yılımızı hep birlikte doldurmuş bulunmaktayız. Sahadaki işlerin birçoğu tamamlanmaya çalışıldı. İlçelerdeki iş akışını merkezin düşündükleriyle örtüştürmek yereldeki bu toplantılarla daha da hızlandırılmış ve daha da anlamlı bir hale gelmiş olacak. Geçen yıldan bu yana birçok alanda Büyükşehir Belediyemizin, dokunamadığımız noktalara temas etmelerinin heyecanını yaşıyoruz. Her şey büyük ilgi ve alakayla planlanıyor ve hayata geçiriliyor."
Ardından konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar da çalışmalar için önce bir yol haritası çıkarıp ona göre hareket edeceklerini kaydederek, "Yapacağımız projeleri yerinde görmek, isabetli kararlar alıp, alacağımız kararları uygulama noktasına da çalışmalar yapmak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek ve saha çalışmasını başlatmak amacıyla bugün Büyükşehir olarak gelmiş bulunmaktayız. Sizlerle birlikte Arapgir’i daha güzel yerlere taşıyacağız. İlk olarak yapılacak tüm çalışmalar için yol haritası çıkarıp, daha sonra hızlı bir şekilde harekete geçip, projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.
Toplantıda Başkan Cömertoğlu, bu güne kadar Arapgir Belediyesi tarafından yapılmış olan çalışmalardan bahsetti. Ardından Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sunum eşliğinde yapılacak olan projeleri anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin ilgi gösterdiği ve üzerine uzun uzun konuşulan projeler ise şöyle: Meydan Projesi, Dükkan Cepheleri Yenileme Projesi, Kent Müzesi Projesi, Ulaşılabilirlik Projesi, Kültür (Merkezi) Evi Projesi, Tescilli Konak ve Yapıların Onarımı ve Restorasyonu, Kayaarası Kanyonu Cesaret Yürüyüşü Yolu Projesi, Bisiklet Yolu Projesi, Kuş Bahçesi Projesi, Hobi Bahçeleri Projesi, Rehabilitasyon Merkezi Projesi, Kanalizasyon Ana Kollektör Hattı Projesi, Tip Konutlar Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası ile Köylerin Halihazır İmarı ve Arapgir Bilgi Sistemi Projesi.”
Toplantı esnasında Arapgir Belediyesi yetkilileri yine Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarına ilçede yapılması gereken bazı çalışmaları aktardı. Üzerinde konuşulan tüm konularla ilgili alanların incelenmesi için Büyükşehir Belediyesi Yetkililerine ilçede Çarşı altından başlamak üzere Osmanpaşa Mahallesi, Kozluk Çayı, Tekke Mevkii gibi yerler gezdirildi. Yetkililer tüm alanları inceleyerek yapılacak çalışmalar için notlarını aldılar ve bilgi paylaşımında bulundular.
Toplantıya Ak Parti Arapgir İlçe Başkanı Mehmet Tümer, Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Abuzer Kocaman, Emlak İstimlak Daire Başkanı Memiş Avunduk, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Erol Yiğit, Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, Park ve Bahçeler Şube Müdürü Çetin Bozkurt, Yol Yapım ve Asfaltlama Müdürü Ahmet Bayhan, Kent Planlama Şube Müdürü Seyithan Tekin, Kentsel Dönüşüm Müdürü Duran Özdemir, Haritalar Şube Müdürü Berkan Samanlıoğlu, Etüd Proje ve Keşif Şube Müdürü Serab Özdemir, Fen İşleri Müdürü Mesut Kavas, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü A. Tuncay Çağdaş, MASKİ Arapgir Şube Şefi A.Vahap Özgür ile Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Arapgir Belediyesi’nden çok sayıda yetkili katıldı.