Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bafra ilçesindeki tarım arazisine yapılması planlanan Sebze ve Meyve Hali projesine yürütmeyi kesin olarak durdurma kararı verdi.

OY BİRLİĞİYLE ALINDI

Samsun'un Bafra ilçesi Türbe Mahallesi'ndeki verimli tarım arazilerinin üzerine yapılması planlanan Sebze ve Meyve Hali projesi ile ilgili yer sahipleri tarafından açılan dava sonucu mahkeme, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütmenin durdurulması isteminin reddi yolundaki kararın kaldırılmasına, yürütmenin kesin olarak durdurulmasına ilişkin verdiği karar oy birliğiyle alındı.

YÖRE HALKININ HUKUK MÜCADELESİ

Türbe Mahallesi'ndeki verimli topraklarda üretim yapan yer sahipleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından arazilerine kurulması planlanan Sebze ve Meyve Hali projesine karşı çıkarak, konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi fakat Büyükşehir de yürütmenin durdurulması isteminin reddi için yargıya başvurdu. Hukuk mücadelesinin devam ettiği konuyla ilgili son olarak da Samsun Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda, 'işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğmasına yol açacağı kuşkusuz' olduğu belirtilerek, yürütmenin durdurulması isteminin reddi yolundaki kararın kaldırılmasına ve yürütmenin kesin olarak durdurulmasına oy birliğiyle karar verdi.

KARAR UMUT VERİCİ

Kararı umut verici olarak yorumlayan Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hava Yurdunuseven Bayzat, "Mahkemenin verdiği bu kararı iyi bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Çok sevindirici. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Olayın takipçisiyiz. Biz de ayrı bir dava açmıştık. Onunla ilgilide bilirkişi heyeti inceleme yapacak. Orada hukuk mücadelesi veren üreticilerimizi sonuna kadar destekliyoruz" dedi. 

Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı, Saathane Meydanı, Yalı Kafe, İlçe Minibüs Terminali, Alo 153 Kent Yönetimi Merkezi ve Kavak ilçesindeki taş kırma tesisi projeleri ile SASKİ'nin su zammı kararı da yargıya takılmıştı. 

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.