Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Mimar Sinan Mahallesi’nde 2371 ve 2369 sokaklar ile konutlar arasında kalan kamulaştırılmış arsada yol yapım çalışması başlattı.
Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde caddeye bağlantı yolu olmayan konutlar için yol yapım çalışması başlatıldı. Çok sayıda hanenin bulunduğu site sakinlerinin Efeler Belediyesi’ne başvuru yapmalarının ardından Fen İşleri Müdürlüğü harekete geçti. Konutlar ve cadde arasındaki arsa kamulaştırılarak arsa üzerindeki zeytin ağaçları başka bölgeleri taşındı. 2371 ve 2369 sokağın devamı olarak açılacak sokaklar için gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından, konutlar ve 2371 ve 2369 sokaklar arasındaki bağlantının kurulabilmesi için ilk kazma vuruldu.
“HALKIMIZIN İHTİYAÇ VE TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞIYORUZ”
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Mimar Sinan Mahallesi’nin en uç noktasında yeni yapılan binalar var. Bugüne kadar bu binaların yolu yoktu. Yolun yapılması için Efeler Belediyesi görev ve sorumluğu içerisinde kalan kısmı için çalışmalarımızı başlattık. Efeler Belediyesi olarak biz yolu tamamladıktan sonra ASKİ’de çalışmalar yapacak, kanallar açacak, kanalizasyon ile ilgili altyapı hizmetini sağlayacak. AYDEM’de kendi üzerine düşen çalışmaları yapacak ve sokakların ışıklandırmasını sağlayacak. Bu şekilde koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada asıl önemli olan yolun açılmasıydı. Belediye olarak yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz. Tüm personelimizle birlikte zamanımızı en verimli şekilde Efeler ilçe halkımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için kullanıyoruz“ dedi.
“EFELER BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Efeler Belediyesi’ne çalışmaları başlattığından dolayı teşekkür eden site sakinlerinden Gamze Yılmazer, “ Geçen yıl Ağustos ayında buraya taşındık. Ana caddeye ve sokağa bağlantımız olmadığı için bulunduğumuz yere öğrenci servisleri gelmiyordu. Çocuklarımız bu yüzden çok mağdur oluyordu. İnşallah yapılacak yeni yollarla birlikte bir sonraki eğitim öğretim döneminde bu sıkıntıdan kurtulacağız. Yol yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız M. Mesut Özakcan olmak üzere herkese teşekkür ederim“ ifadelerini kullandı.