SPOR Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta mücadele eden Altay, deplasmanda Yeşil Bursa'yı 88'inci dakikada Yiğit'in penaltı golüyle 1-0 yenip 5 maçta 7 puana ulaşırken, "Yalnızca bir maç kazandık" diyen teknik direktör Serdar Sabuncu, sonucun abartılmamasını istedi.
"Kaybedince yıkılmıyoruz, kazanınca da şampiyon olmuyoruz" mesajını veren Serdar Sabuncu, "Oyun felsefemiz giderek oturuyor. Bu galibiyet bize özgüven sağladı. Ancak havalara uçmuyoruz, ayaklarımız yere sağlam basacak. Aldığımız 3 puanın devamının gelmesi lazım" diye konuştu.
Rakibe 90 dakika boyunca sadece 2 pozisyon verdiklerini söyleyen genç teknik adam, ilk yarıda 4, ikinci yarıda 2 net fırsattan faydalanamadıklarını dile getirirken de şunları söyledi:
"Sabır ve disiplin bize zaferi getirdi. Hem ilk 11'de görev yapan, hem de oyuna sonradan giren futbolcularımız giydikleri formanın hakkını verdi. Maçı bize kazandıran güç ise taraftarımız oldu. Onlar bu sezonki en büyük destekcimiz."
Bu arada siyah beyazlı takımda dördüncü sarı kartını gören Halil Yılmaz, Kozan Belediyespor karşılaşması öncesi cezalı duruma düştü.
BAŞKAN MARMARA'DAN OLAYLARA TEPKİ
Altay Başkanı Cihangir Marmara, Yeşil Bursa deplasmanında yaşanan olaylara tepki gösterdi. Başkan Marmara, Bursalılar'ın önce Göztepe bayrağı açtığını, devre arasında Altay tribünlerine taş yağdırarak sahaya girdiğini belirtirken şunları söyledi:
"Sahada güvenlik önlemleri yetersizdi. Devre arasında ısınan futbolcumuz Kadir'e sopayla saldırdılar. Biz olaya müdahale ettikten sonra takviye güvenlik gücü geldi. İkinci yarı 20 dakika geç başladı. Bursaspor'un resmi sitesinden olayların sorumlusu olarak taraftarımız gösterildi. Seyircimizi onlar tahrik etti. Güvenlik önlemi almayan ve olay çıkaran da onlar. Galibiyete sevinemedik."
Olaylarda bir Altaylı'nın atılan taşlarla kulağından yaralandığı, bir kişinin de biber gazı nedeniyle astım krizi geçirdiği öğrenildi.

FOTOĞRAF