12 OCAK’TAN SONRA ŞEKİLLENECEK 

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldırım, devre arası transfer sürecinin zor geçtiğini, kulüplerin iyi oyuncularını bırakmak istemediğini ve anlaştıkları Moussa Guel'i genç kontenjanından takıma kattıklarını belirterek, "Transfer olsun diye transfer yapmak istemiyoruz. 3, 6, 8 ve 7 numara olmak üzere bu dört pozisyona adam alacağız. Başka da transfer yapmayacağız. Hocam, ekibi, scuat tek tek bize gelen oyuncuları inceliyor. İcra Kurulu ve ben devamlı irtibattayız. Ama şu an hiçbir takım oyuncularını bırakmak istemiyor. Çünkü Süper Lig devam ediyor. Transfer süreci henüz başlamadı. Transfer 12 Ocak’tan sonra şekil almaya başlayacak. Biz alacağımız oyuncuları aşağı yukarı belirledik" ifadelerini kullandı. 

yıldırım (3)-2

'KULÜPLERİ SALMIYOR'

Başkan Yıldırım, birçok isimle görüştüklerine ancak kulüplerinin oyuncuları salmadığına değinerek, "Birçok isimle görüşüyoruz. Hatta anlaşmak üzere olduğumuz oyuncular da vardı. Ama kulübü bırakmıyor. Sol bekte 3 oyuncu ile görüştük. Biri sakat. Ağzımız sakat oyunculardan yandı. Onun için dikkat ediyoruz. Süper Lig'den, 3 sol bek itiyoruz. Biri kulübüne ihtar çekmiş, 20 Ocak'ta süresi dolacak. Gelir gelmez bilmiyoruz. Diğeri 3 haftadır. Sol bek alacağını söylüyor bize de kiralık olarak vereceğini söylüyor ama hala alamadı. Çünkü transfer daha başlamadı kimse oyuncusunu bırakmak istemiyor. Biz zorluk içinde çalışıyoruz. Bazı oyuncular Samsunspor'a gelmek istiyor ama kulüpleri salmıyor" diye konuştu.  

'KİMSE AKIL ÖĞRETMESİN' 

Moussa Guel ile yaz sezonu anlaştıklarını ancak bazı kişilerin araya makas koyduğunu şu an ise 50 bin avro ile genç kontenjanından transfer ettiklerinin altını çizerek, "Genç kategorisinden bu oyuncuyu aldık diye bizi yerden yere vuruyorlar. Bu insanlar anlamıyor. Ben bu mevkiyi boş tutsam 7 oyuncu alabiliyorum. 8'inci hakkımı niye kullanmayayım. Ya tutarsa ya olursa. Biz beğendik. Onun için aldık. Kimse bana akıl öğretmesin. Bu çocuğun maçını seyretmemişler, hiçbir şeyini bilmiyorlar. Onun için sallıyorlar. Sosyal medyada amaç eleştirmek. Guel'i biz canlı seyrettik. Scuat geçen sene beğendi. Hocamız, İcra Kurulumuz izledi beğendi. Guel daha gelmeden, topa tutuyorlar. Ondan sonra bu çocuklar çıkıp, oynayamıyor. Gidiyor sonra başka kulüplerde döktürüyorlar. Çünkü camia yok taraftar baskısı yok. Hangisi Guel'in kaç maçını izledi? Tutmazsa benim param gidiyor. 50 bin avro param gidecek. Gitsin. Bana oyuncu getirdiler de ben almadım mı? Alacağımız oyuncular vardı. Ama kulübü ya vermek istemiyor ya da çok fazla ücret istiyor" dedi. 

'ACELE ETMEYECEĞİZ'

Transfer konusunda acele etmeyeceklerini belirten Yıldırım, "Biz de Boldrin ve Nokivokas boşluğu var. Boldrin'in yerine Tomane'yi kaydetmek için 12 Ocak'ı bekliyoruz. Diğer oyuncuyu da 6 ve 8 numarada kullanmak istiyoruz. İstediklerimizi kimse vermek istemiyor. Herkes kendini düşünüyor. Onun için acele etmeyeceğiz. Hocamızla konuşuyoruz. Süper Lig ilk yarının son maçları oynanmış ve transfer dönemi açılmış olacak. Samsunspor, adımlarını dikkatli atıyor. Başkan, İcra Kurulu, teknik heyet ölçüp biçiyor. Sadece, herkes şunu al bunu al diyor. Ama kimse oyuncuyu bırakmıyor. Olmayan oyuncuyu da alma gibi bir durumumuz yok. Sakat oyuncularım geri dönüyor. Bir Fofana benim için transfer gibi bir şey. Mücahit geliyor. Bir sol bek alacağız. Orası daya iyi olacak. 6 numara ve 8 numaraya yaratıcı, koparan oyuncular almak istiyoruz. Ama kolay değil. Bana isim verin şu oyuncuyu al. Takımı bırakıyorsa, oyuncu da gelmek istiyorsa alırım. Bekara eş boşamak kolay. Ben transfer yapmak için transfer yapmayacağım. Geçen sene yaptım hiçbir işe yaramadı"

Haber Kaynak: Esra VURAL Özel Haber  

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.