Gümüşhane’de il genelinde bugün sabah erken saatlerinde başlayan elektrik kesintisi yaklaşık 5 saat sürdü.
Tekke Köyü’nde bulunan TEİAŞ Gümüşhane trafo merkezinde meydana gelen arıza nedeniyle, saat 04.35’ten 09.30’e kadar Kürtün ilçesi hariç Gümüşhane genelinde ki tüm ilçe, belde ve köylerde elektrik kesintisi yaşandı.
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, beraberinde İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren ile birlikte, arızanın meydana geldiği trafonun bulunduğu Tekke Köyü’ne giderek, arıza onarım çalışmalarını nezaret etti ve yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Trafoda meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle enerji kesintisi yaşandığını ve konuyla ilgili olarak TEİAŞ Bölge Müdürü Hasret Demirkaya ve teknik ekibinin ivedi bir şekilde olay yerine intikal ederek çalışmalara başladığını belirten Vali Yavuz, elektrik kesintisinin Kürtün ilçesi hariç olmak üzere Gümüşhane genelini etkilediğini ifade etti.
Konuyla ilgili olarak vatandaşların biraz sıkıntı çektiklerine de değinen Vali Yavuz, arızanın daha büyük arızalara sebebiyet vermemesini teminen çalışmaların tedbir alınarak yapıldığını ve bu sebeple de biraz zaman aldığını, saat 09.30’dan itibaren de kademeli olarak elektriğin tekrar verildiğini dile getirdi.
Vali Yavuz, “Bu tür arızaların en aza indirilmesi açısından yenileme ve binanın daha donanımlı hale getirilmesiyle ilgili olarak inşaat çalışmaları da devam ediyor.” şeklinde konuştu.