BATMAN'DA DA KONTAK KAPATTILAR
Batıdaki saldırılar nedeniyle Batmanlı otobüs firmaları da bugün kontak kapatarak, sefere çıkmadı. Özelikle Mersin'in Anamur ve Erdemli ilçelerinde bazı grupların kimlik kontrolü yaptığını belirten firma sahibi Şirin Yılmaz şunları söyledi:
"Son günlerde batı illerine giden tüm otobüslerimize taşlı ve sopalı saldırı var. Özelikle Mersin'in Erdemli ve Anamur ilçelerinde bazı gruplar, yol keserek kimlik kontrolü yapmaktadır. Doğu plakalı araçlara saldırmaktadır. Ayrıca kimlik kontrolünde doğulu olan vatandaşları darp etmektedir. Bu saldırılara polis geç müdahale etmekte ve önlem yok. Bunun için tüm bölgedeki otogarlarda bir günlük kontak kapatarak, bugün araç kaldırmayacağız. Çünkü can güvenliğimiz yok. Yolcuların canını da tehlikeye atmak istemiyoruz. Bu saldırılar bir an önce durdurulmalıdır." 
'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'
İstanbul'dan Batman'a gelen Siirt firmasına ait otobüs, Kayseri'de taşlı sopalı saldırıya maruz kaldı. Canlarını zor kurtardıklarını belirten araç sahibi Muammer Ekinci,"Can güvenliğimiz olmadığından otobüs kaldırmayacağız. Sorumlular bu soruna çözüm getirmelidir. Bizim yolcuların yüzde 50'si batılı, Güneydoğulu değil" diye konuştu.
Otobüs şüförü Nihat Apaydın ise, "Yıllardır otobüste kaptanlık yapıyorum. İlk kez böyle organizeli saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu saldırılar çok tehlikeli. Can güvenliğimiz yok" dedi. 
Firmaların kontak kapatması nedeniyle çok sayıda yolcu otogarlarda kaldı.
FOTOĞRAFLI