Süleyman EKİN/ANTALYA, () - DÜNYACA ünlü Rus kemancı Sergey Kravchenko, 15 günlük tatil için Antalya'ya geldi.
Moskova'da yaşayan Rus devlet sanatçısı Sergey Kravchenko, kısa dönem dinlenme ve çalışmalarına daha çok yoğunlaşabilme amacıyla aile dostu avukat Musa Demircan'ın davetlisi olarak Antalya'ya geldi. Kravchenko'ya Azerbaycan'ın ünlü keman virtüözü Toğrul Ganiyev de eşlik ediyor. Antalya'ya daha önceleri de defalarca geldiğini belirten Kravchenko, "Kentin doğal güzelliklerini beğeniyorum. Antalya bana, çocukluğumun geçtiği doğum yerim olan Odesa'nın denizi ve dağlarını anımsatıyor" dedi.
Türkiye'de çok sevdiği arkadaşları olduğunu, Aspendos antik tiyatrosunda 2006 yılında konser verdiğini belirten Kravchenko, "Moskova'da oturuyor ve yaşıyorum. Çok yoğun bir programım var. Dünyanın her yerinden davetler geliyor. Antalya benim için bir nefes, bir oksijen gibi. Bir ilham, bir rahatlık için Antalya'nın atmosferi bana çok faydalı geliyor" diye konuştu.
Akdeniz Üniversitesi Konservatuvarı'nda derslere girdiğini de hatırlatan Kravchenko, şunları söyledi:
"Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde de misafir öğretim görevlisi olarak derslere girdim. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile de çok iyi ve özel ilişkilerimin var. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yönetici ve sanatçılarıyla zaman zaman görüşüyorum. Birlikte konserler de verdik. Türkiye'de de çok iyi sanatçılar var."
Antalya'da 15 gün kalacağını belirten Sergey Kravchenko, hayatını anlatan bir filmin Moskova'da çekilmeye başlandığı da söyledi.

FOTOĞRAFLI