ZONGULDAK (AA) - Ereğli Belediye İtfaiye Müdürlüğünün, Kepez Mahallesi’nde oluşturulan yeni istasyon binası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Belen Sanayi Sitesi girişinde oluşturulan itfaiye istasyon binasının açılışında konuşan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, ilçe merkezi, 3 belde ve 94 köyde yaklaşık 200 bin kişiye hizmet verdiklerini söyledi.

65 personelin 12 araç ile 3 ayrı noktada hazır bulunduğunu belirten Ateş şunları söyledi:

“Kışla ve Süleymanlar Mahallesi'nin ardından Kepez Mahallesi’ndeki istasyonun açılışı ile ilçemizi 3 noktadan sarmış olacağız. Halkımızın can ve mal güvenliği bizler için son derece önemli. Özellikle akşam saatlerinde okul servisleri, fabrika çıkışlarının da olması sonucu yoğunluk yaşanıyor. İstasyonlarımızı yayarak yaşanabilecek olumsuzluklarda kısa sürede olay yerine varmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 7 mahalleye hizmet vereceğiz, Yangın ihbarı geldikten sonra 5 dakika gibi kısa bir sürede olay yerine intikal etmiş olacağız”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da Karadeniz bölgesinin en kuvvetli, donanımlı, becerikli itfaiyesi olduklarını belirterek, “Dünün ihtiyaçları ile bugünün ihtiyaçları değişiyor. Sadece karada değil denizde de mücadele ediyoruz. İnşallah yaşamayız ama felaketlere hazırız” dedi.

Törene, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu,  Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, belediye personeli ve muhtarlar katıldı.