ERCAN ATA - ANKARA

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasının açılış karşılaşmasında Osmanlıspor sahasında Trabzonspor'u konuk ediyor. Osmanlı Stadı'nın yeni konsepti görenleri şaşkına çevirdi. Kaleyi andıran yeni görünümüyle ilgi çeken stadın etrafı surlarla çevrilirken, girişlere ise dev yeni yeniçeri heykelleri yerleştirildi.

Spor Toto Süper Lig'in 6 haftasına yeni konseptle giren Osmanlı Stadı'nın yeni konsepti sporseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Stadın çevresinde bulunan seyirci girişlerine yeniçeri askerlerinin dev heykelleri konuldu. Stadın seyirci girişleri ise tarihi bir kalenin giriş kapısı şeklinde tasarlandı. Farklı mimarisiyle futbol stadının dışında aynı zamanda tarihi kaleleri andıran stadın dışı kadar içine de önem verildi. Seyirci tribünleri sur şeklinde tasarlanarak kullanıma sunuldu.

6 KALE KAPISINDA GİRİLECEK

Yeni görüntüsüyle artık Osmanlı Stadı'na 6 kale kapısından girilecek. Stadyuma dışarıdan bakıldığında tamamen bir kaleyi andıracak.

Osmanlıspor deplasmanda 4-0 kazandıkları Mersin İdmanyurdu galibiyetinin moraliyle Trabzonspor karşısına iki oyuncusundan yoksun çıkacak. Trabzonspor ise Ankara'ya eksik kadro ile geldi. İlk 11'de oynayan Costant, Okay, Sefa, Deniz, Bosingwa ve Bourceanu kadroda yok. Galatasaray maçı kadrosuna göre Şota, Mbıa, Yusuf Erdoğan, Cardozo ve 2 hafta sonra Mehmet Ekici ilk defa 11'de maça başlayacak.

6 bin 178 biletli seyircinin izleyeceği karşılaşmada bin 50 resmi, 300 özel güvenlik görev yapacak.