Dokuz yargıçtan oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti, Park katılmadığı için  duruşmayı perşembe gününe erteledi. Heyet, ikinci duruşmada Park'ın katılımını  beklemeden davayı görmeye devam edecek.
Anayasa Mahkemesi, geçen hafta Devlet Başkanı Park'ın ifade vermeye  zorlanmayacağını açıklamıştı.
Park, hükümette resmi görevi olmayan yakın dostu Choi Soon-sil'in  yöneticisi olduğu vakıflar aracılığıyla ülkenin büyük holdinglerinden yüklü  bağışlar toplamak ve bunun karşılığında bağışçılara siyasi menfaat sağlamakla  suçlanıyor.
 
Güney Kore parlamentosu, 9 Aralık'ta Park hakkında soruşturma  açılmasına karar vermiş ve Park'ın yetkileri geçici olarak Başbakan Hwang  Kyo-ahn'a devredilmişti.
Mahkemede Park aleyhine bir karar çıkması durumunda Aralık 2017'de  yapılması planlanan seçim için yeni bir tarih belirlenecek. Yasa gereğince,  devlet başkanının istifa etmesi ya da görevinden alınması durumunda 60 gün içinde  genel seçime gidilmesi gerekiyor.
Park Geun-hye, 2012'deki devlet başkanlığı seçimi kampanyası sırasında  ve 2013'te göreve başladığında Choi Soon-sil'in konuşma metinleri ve halkla  ilişkiler konularında kendisine yardımcı olduğunu ancak bu durumun o dönemde sona  erdiğini belirtmiş ve halktan özür dilemişti.

KAYNAK:GAZETE VATAN