Siirt’in Eruh ilçesi Bingöl köyünde 20 yıldır tek başına yaşayan 84 yaşındaki Ömer Aslan, köyde kilise yapılması için Kültür Bakanlığı’na müracaatta bulundu.
Yaklaşık 20 yıldır Eruh ilçesinin Bingöl köyünde eşiyle birlikte ikamet eden Ömer Aslan (84), 10 yıl önce eşinin ölmesiyle tek başına yaşadığı köyde kendi girişimleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami yaptırdı.
1990-92 yıllarından önce köyde 50 hanenin bulunduğunu aktaran Aslan, "Ancak bölgede yaşanan olaylar nedeniyle köyün tüm sakinleri büyük şehirlere göç etti. 20 yıl eşimle birlikte tek başımıza yaşadık. 10 yıl önce eşim hakkın rahmetine kavuşunca bir başıma kaldığım köyde evin ve köyün tüm işlerini kendim yapıyorum. Kendi yemeğimi kendim pişiriyor, kendi elbiselerimi de kendim yıkıyorum. Allah’a şükür kimseye muhtaç değilim. Halimden razıyım" dedi.
CAMİNİN İMAMI DA KENDİSİ, MUHTARI DA
Köy meydan düzenlemesi ve köyde bulunan 200 yıllık değirmeni de onardığını belirten Aslan, "Köyün tüm resmi işlemlerini ve yazışmalarını ben takip ediyorum. Hatta köyün imamı da benim her şeyi benim. Köyün ulaşım sorununu tamamladık. Geçen yıl su sorunu vardı o da bitme aşamasına geldi. Köyde de birtakım onarım ve bakım çalışmaları kaldı. Ancak tek başıma her şeye yetişemiyorum" diye konuştu.
"CAMİNİN YANINDA KİLİSE YAPILACAK"
Bingöl köyünün Siirt ile Eruh ilçesi arasında bulunan bereketli toprağıyla şirin bir kasaba olduğunu belirten Ömer Aslan, 2 yıl önce çözüm süreci ile bölgede huzur ortamının tesis edilmesine rağmen kimsenin köye dönmemesine çok üzüldüğünü söyledi. Aslan, "Köyden göç edenler ısrarla köye gelmeyince ben de köyde caminin hemen yanında yaklaşık 90 ile 100 yıldır harabe halde bulunan kilisenin onarılması için Kültür Bakanlığı’na dilekçe ile talepte bulundum. Kilise onarılırsa belki köyün eski sakinleri buraya döner de ben de yalnızlıktan kurtulurum. Kültür Bakanlığı’na yaptığım talebin olumlu karşılandı ve önümüzdeki dönemde kilisenin onarılacağını umut ediyorum" şeklinde ifade etti.
Ömer Aslan, üç gün önce köye gelen Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve 3’üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal’a da talep ve sıkıntılarını ilettiğini sözlerine ekledi.