Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları, yılın belirli günlerinde değil, her gün anmış, asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır" dedi.
Vali Yılmaz, Şehitleri Anma Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, şehit ve gazilerin her zaman minnetle anıldığını belirterek, "
Bugün, huzur ve güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize olan şükran ve minnet duygularımızı tekrar ifade ediyoruz. Şehit ve gazilerimizin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakarlıkları, milletimizin bu güzel topraklarda hür ve müstakil yaşamasını sağlamıştır.Bu vatanın evlatları, tarih sahnesine çıktığı günden beri her türlü badireyi ve zorluğu, fedakarlıkla, azimle, cesaretle, atlatıp bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şeye rağmen korumasını ve kollamasını bilmiştir.Göğüslerini; dini, namusu, bayrağı ve vatanlarının selameti için siper etmiş olan şehit ve gaziler, milletimizin nezdinde en muteber mertebeye erişmişlerdir.Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içerisinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz.Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları, yılın belirli günlerinde değil, her gün anmış, asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır.Şehitlerimiz şunu hissetmelidirler ki; mukaddes vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanetimiz olarak muhafaza edilecektir.Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize de sağlık ve afiyetli günler dileyerek şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)