10-11 Ekim tarihlerinde Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi’nde yapılacak olan Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayağının seramoni startı Anıtprak’ta yapılan törenle Vali Ali Fidan tarafından verildi.
Son aylarda doğa sporları konusunda atağa kalkan ve birçok ulusal ve uluslar arası yarışa ev sahipliği yapan Kaynaşlı 2 gün sürecek off-road yarışlarına da ev sahipliği yapacak. Cumartesi Topuk yaylası, Pazar günü ise Sarıçökek köyünde yapılacak yarışların startı ise Anıtpark’ta verildi.
2 gün sürecek olan Türkiye Offroad Şampiyonası . ayağına katılacak araçlar ve takımlar, Anıtparkı renklendirirken, Düzceliler de yarışçılara ilgi gösterdi.
Açılışa katılan Vali Ali Fidan, Düzce’nin ve Kaynaşlı’nın doğa sporları merkezi olma yolunda önemli adımlar atıldığını söyledi, Kaynaşlı’nın önümüzdeki günlerde başka yarışlara da ev sahipliği yapacağını belirtti.
Vali Fidan, “ Kaynaşlı’daki yarışların bir uzantısı. Hep söylüyoruz, Düzce’yi Kaynaşlı’yı doğa sporlarının bir merkezi yapmak istiyoruz.Bugün de Türkiye Off Road şampiyonasının 5. ayağını yapıyoruz. Yine 24 Ekim’de Doğu Avrupa Ekstrem Eundro yarışları var. Kaynaşlı’da hem Topuk yaylası tesislerini kullanıyoruz. Hem 150 dönümlük yeni bir arazide motor sporları için parkur yapıyoruz. Onun çalışması devam ediyor. Düzce’nin tanıtımı oluyor. Bu parkurları sadece yarışlarda değil de Düzceli gençlerimiz için kullanmak istiyoruz. Kaynaşlı, doğa sporları merkezi olsun istiyoruz” dedi.
Vali Fidan konuşmasının ardından Türkiye Off-Road Şampiyonasının startını verdi, tüm araçlar protokol üyelerinin verdiği startlarla Anıtpark’tan ayrıldı.