İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü obeziteyle mücadele etmek için "Bisikletime Yol İstiyorum" projesi başlattı. Proje kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve çalışanları Bostancı'da bisiklet turu düzenledi. Sağlıklı yaşam için pedal çeviren sağlık çalışanları, keyifli bir gün geçirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılının “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” olarak ilan edilmesi sebebiyle, İstanbul Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele etmek için “Bisikletime Yol İstiyorum” projesini başlatıldı. Proje kapsamında İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak'ın da katılımıyla bisiklet turu düzenlendi. Sağlık çalışanları ve vatandaşların katıldığı program, renkli görüntülere neden oldu. Obezite ile mücadele için Bostancı'dan pedal çevirmeye başlayan sağlık çalışanları, keyifli bir gün geçirdi.

Etkinliğe katılan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak projenin amacını anlatarak, "Esasen bunun amacı bisikleti gündelik hayatımıza yerleştirmek. Böyle spor kıyafetiyle filan da değil işinize giderken gelirken normal takım elbiseliyken bile yağmur varsa üzerimize bir yağmurluk alarak işimize bisikletle gidip gelmek. Bugün 09.00-11.00 arasında Bağdat Caddesini sadece bisikletlilere ayırmak istedik. Bugün onun için buradayız. Bisikletin hayatımıza girmesi çok şeyi değiştirecek, bir çok insanımız obez olmaktan kurtulacak, bir çok insanımız spor yaptığı için her zamankinden daha fazla mutlu olacak ve çevremiz kirli gazlardan kurtulmuş olacak" dedi.