ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesindeki torununu görebilmek için İzmir'den bisikletle gelen 76 yaşındaki Nureddin Gönülal'a bisiklet ve uçak bileti verildi.

İzmirli 76 yaşındaki Nureddin Gönülal, askerlik yapan torununu Saadettin Sevin'i görebilmek için bisikletle dün Ünye'ye gelen Gönülal'a büyükşehir belediyesince yeni bir bisiklet ve terhis olacak torunuyla birlikte memleketi İzmir'e dönüşleri için de uçak bileti hediye edildi.

Dede Nureddin Gönülal’a bisiklet ve uçak biletini, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürü Abdullah Özkan verdi.

Gönülal'ın, bin 100 kilometrelik yolu bisikletle kat ederek vefa örneği göstermesine Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın duyarsız kalmadığını vurgulayan Özkan, "Amcamızın son günlerde belki biraz unutulmaya yüz tutan, vefa, şefkat sevgi gibi duyguları hatırlatan tavrına başkanımız çok önem verdi. Sayın Yılmaz, bisiklet ve torunuyla birlikte kendisinin uçakla dönmesini sağlayacak uçak biletlerini bizler vasıtasıyla amcamıza gönderdi. Biz de gururla, onurla amcamıza bu biletleri ve yeni bisikleti teslim edeceğiz" dedi.

Özkan, askerin böyle bir dedeye sahip olduğu için çok şanslı olduğunu belirterek, "Ramazan ayının 16. gününden bu yana yoldaymış. Biz hakikaten bu dönemde böyle bir hassasiyet gösteren hacı amcamızı tebrik ediyoruz. Başkanımızın hediyelerin onurla gururla takdim ediyoruz" şeklinde konuştu.

- "Çok mutluyum, çok memnunum"

Nureddin Gönülal ise hediyelerden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Anlatamam bu mutluluğumu, daha ne olsun. Bu mutluluk karşısında yollar benim için 'hiç' artık. Çok mutluyum, çok memnunum. Artık ne kadar teşekkür etsem haklarını ödeyemem" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gönülal’ın eski bisikletinin tamir ve bakımını ise Ünye Açık Cezaevi hükümlülerinden Haluk Yıldız yaptı.

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Yenice köyünden 3 Temmuz'da yola çıkan Gönülal, Ünye Cezaevi'nde vatani görevini yerine getiren torunu Saadettin Sevin'e, terhisine 5 gün kala kavuşmuştu.