NBA'de 7. sezonunu geçiren Ersan İlyasova ile özel röportaj

"DETROİT BENİM İÇİN YENİ BİR SAYFA"

"HİDO'NUN BİZLERİN ÜZERİNDE ÇOK EMEĞİ VAR"



NBA'de yedinci sezonuna Detroit Pistons forması ile giren Milli Basketbolcu Ersan İlyasova, Detroit Pistons vs Los Angeles Clippers macının öncesinde Los Angeles muhabiri Barbaros Tapan ile bir araya geldi.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın da yıldızı olan Ersan İlyasova ile yapılan röportaj şöyle:



Soru: Yeni takımın Detroit artık. Şimdiye kadar geçirdiğin süreçi, takıma olan uyumunu nasıl değerlendiriyorsun ?

Cevap: "Henüz ligin başındayız , takım olarak iyi bir başlangıç yaptık. Başımızda Stan Van Gundy gibi çok önemli bir hoca var. Ben de bu takıma çok faydalı olmak için çalışıyorum , her geçen maçta ritmimi daha iyi yakalamak için uğraşıyorum.



"HİDO'NUN TÜRK BASKETBOLUNA VERDİĞİ DEĞER ÇOK BÜYÜKTÜR"

Soru: Türk Basketbolunun yetiştirdiği en önemli oyunculardan olan Hidayet Türkoğlu aktif Basketbol hayatını noktaladı bunun ile ilgili neler söylemek istersin ?

Cevap: Kaptan ile geçtiğimiz yaz Avrupa Şampiyonası kampında Almanya'da beraberdik. Bence O her zaman oyuncu olarak olmasa da yine basketbolun içinde olacaktır. Artık federasyonda görev yapacak. Hido'nun Türk basketboluna verdiği değer çok büyüktür. NBA'in kapılarını açan ilk Türk basketbolcu olarak kendi adıma konuşmak istersem hem NBA'de hem de milli takımda çok yardımcı olmuştur. Ona bundan sonraki hayatında ve kariyerinde başarılar dilerim"