İstanbul Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadı'nın arsasına yapılan inşaatın 32'nci katından yere çakılan ve 10 kişinin öldüğü asansör kazasına ilişkin davaya İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

25 sanığın "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya, bilirkişinin ifadesi damga vurdu.

Asansör konusunda uzman olan ve teknik bilirkişi sıfatıyla dinlenilen makine mühendisi Sabri Becerik, sanık avukatları tarafından duruşma salonuna getirilen asansör maketi üzerinde asansör sisteminin nasıl çalıştığı, emniyet sisteminin ne olduğu ve emniyet sisteminin hangi sebeplerle görev yapamayacağı konularında bilgi verdi.

SABOTAJ VAR!

Asansörün üzerinde bulunan ve müdahale edilmeden yerinden çıkması mümkün olmayan bir parçanın devre dışı bırakıldığını söyleyen Becerik, "Söylemek istemiyorum ama burada bir sabotaj var" dedi.

Sanık avukatlarından Mustafa Güneş'in sorularını yanıtlayan Sabri Becerik, "Asansör dışarı fırlayıp 25-30 kişinin hayatına mal olacak daha büyük bir kazaya sebebiyet vermediği için dua etmeniz lazım" diye konuştu. Detaylı bilirkişi raporu hazırlanması için 2 iş güvenliği uzmanı, 2 makine mühendisi, birer inşaat ve elektrik mühendisi ile hukukçudan oluşturulacak 7 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulmasını kararlaştıran mahkeme duruşmayı 15 Nisan'a erteledi.

22,5 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

6 Eylül 2014'te meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak 25 kişinin "Taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 2.5 ile 22.5 yıl arasında hapsi isteniyor.