Uygulamada ayrıca 1 adet ruhsatsız tabanca, 34 adet fişek, bir döner bıçağı ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Büyük İstanbul Otogarı’nda 15.00-1700 saatleri arasında asayiş uygulaması yaptı. Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü, Güven Timleri Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli toplamda 177 personelin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada 13 kişi gözaltına alındı.
ÇIĞIRTKANLIK YAPANLARA DA UYGULAMA YAPILDI
Emniyet ekipleri otogarın giriş ve çıkışların yanı sıra peronlarda çığırtkanlık yapan ve vatandaşları firmalara yönlendirenlere yönelik de uygulama yaptı. Emniyet ekipleri, daha önce uyarı ve idari para cezası uygulamalarına rağmen çığırtkanlık yapmaya devam edenlere bir kez daha cezai uygulama yaptı.
Otogarda bekleyen taksiler de tek tek arandı. Yapılan aramalar sırasında bazı araçlardan sopa çıktı. Polis ekipleri, bu araçların sürücüleri hakkında işlem yaptı. Taksicilerin de üzerleri aranarak kimlik sorgulaması yapıldı.
EKMEK ARASINDA UYUŞTURUCU HAPLARI

Metro giriş ve çıkışlarında da uygulama yapan polis ekipleri şüpheli buldukları vatandaşların üzerinde ve çantalarında aramalar yaptı. Yapılan aramalarda ekmek arasına saklanan ve ecstacy olarak tabir edilen uyuşturucu haplar bulundu. Bir vatandaşın üzerinden ise ruhsatsız silah çıktı.
Otogardaki bazı firma sahipleri ise polisin yaptığı uygulamaları yerinde ve doğru bularak, “Sürekli kavga çıkıyor, olaylar oluyordu. Bizde bu durumdan şikayetçiydik. Bu noktada polisimiz sesimizi duydu ve gereken önlemleri aldı. Onlara teşekkür ederiz” dedi.
13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İl Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Uygulamada 854 şahsın sorgusu yapılmış, çeşitli suçlardan aranan 13 şahıs yakalanmış 2 şahsa ise otobüs firması adına çığırtkanlık yaptığından dolayı 210 TL ve bu şahısların adlarına çığırtkanlık yaptığı firmalara ise toplam 4.484 TL idari para cezası uygulanmıştır” denildi.
Bir adet ruhsatsız tabanca ve 34 adet fişek, 1 adet döner bıçağı ile 6 adet beyzbol sopası, 297 adet uyuşturucu hap ele geçirildiği aktarılan açıklamada 281 aracın sorgulanarak 6 Bin 585 TL cezai işlem uygulandığı ve 5 aracın trafikten men edildiği bildirildi.