Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT,()-TOKAT'a gelen Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yarın YÖK'ün kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Yarın da bir takım eylemler, protestolar olabilir" dedi.
YÖK Başkanı Yekta Saraç, çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere öğle saatlerinde memleketi Tokat'a geldi. Kentte ilk olarak Vali Cevdet Can'ı makamında ziyaret eden Saraç, memleketi Tokat'a gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kentte öğrencilerle bir araya geleceklerini söyleyen Saraç, "Tabii ki bizi en mutlu eden hususda öğrencilerimizle birlikte olacağız. Çünkü öğrencilerimize de bu sene ilk defa bir uygulama başlattık. Fakülte birincisi olan öğrencilerimize bir tebrikname gönderiyoruz. Bunu da ilk elden kendi elimizle verelim istedik Gaziosmanpaşa Üniversitemizin öğrencilerine. Tekrar ben burada bulunmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim" dedi. Vali Can, ziyaret dolayısıyla Saraç'a çeşitli hediyeler sundu.
ÜNİVERSİTEDE KONUŞTU
YÖK Başkanı Yekta Saraç, daha sonra Gaziosmanpaşa Üniversitesinde düzenlenen 'Fakültelere birincilikle yerleşen öğrencilere kutlama mektubu' programına katıldı. Çok sayıda öğrencinin katıldığı programda konuşan Yekta Saraç, son zamanlarda YÖK olarak önemli işlere imza attıklarını belirtti. Yarın Yüksek Öğretim Kurulunun kuruluş yıl dönümü olduğunu söyleyen Saraç, "Elbette bir takım geçen senelere baktığımıza göre yarın da bir takım eylemler, protestolar olabilir. Bunlara belli ölçüde şiddete yönelmediğince müsamaha ile bakabiliyoruz. Ama bizim bütün umudumuz ve gayretimiz müteakip yıl dönümlerinin böyle protestolara konu olmayacak bir YÖK'ü oluşturmak. Öğrenci dostu bir YÖK'ü oluşturmak, akademisyen dostu bir YÖK'ü oluşturmak" dedi. Saraç, konuşmasının sonrasında fakülteleri birincilikle kazanan öğrencilere çeşitli hediyeler sundu.

FOTOĞRAFLI