Tatil uzun zaman ve aralıksız çalışan vücudun ve beynin dinlenmesi için bir ihtiyaçtır. Özellikle kış boyunca sürekli çalışmış olan insanların yazın bayramlar vesilesiyle kısa bir süre de olsa bile bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Vücudumuzun rahatlaması, zihnimizin yenilenmesi ve tamamen çalışma yorgunluğunu üstümüzden atmamızı sağlar.  Ayrıca tatil sadece denize girmek, otelde kalmak değildir. Zihnimizin neye ihtiyacı varsa ona uygun bir şeyler yapmak bizim en doğrusu olacaktır. Kimimizin sosyalleşmeye kimimizin ise tek kalmaya ihtiyacı olabilir. O yüzden tatil kavramını belirli aktiviteler içerisinde sınırlamamak gerekir.

Tabii ki tatil yaparken de yaşadığımız rahatsızlığa çok alışmamamız gerekir. Aksi taktirde tatilimiz bittiğinde adapte olmakta ve rutin yaşantımıza devam etmekte zorlanırız. Tatilin bize verdiği ‘’boşvermişlik’’ hissine kapılmamak gerektiğini bilerek yaptığımız tatilde çok aşırıya kaçmamalıyız. Peki biz geçirdiğimiz bir bayramın daha ardından rutine dönmeye hazır mıyız? :)