Samsun'da akaryakıta zam geleceği bilgisi üzerine SADAŞ önünde yaşanan yığılmalar sonucunda, deponun kapıları kapatılınca, tanker sürücüleri bu duruma tepki gösterdi.


Tekkeköy ilçesindeki Samsun Akaryakıt Dağıtım A.Ş.'nin (SADAŞ)  önünde zam öncesi mmazot almak isteyen bayilerin tankerleri yığıldı. Deponun kapılarının kapatılması üzerine, kendilerine mazot verilmediğini öne süren tanker sürücüleri ile işletme görevlileri arasında tartışma yaşandı.

POLİS ÖNLEDİ

17 Aralık Cumartesi gününden itibaren motorine 1 lira 70 kuruş zam geleceğinin bildirilmesinden sonra SADAŞ'ın dolum tesisinin önünde tanker kuşrukları oluştu. Uzun tanker kuyruklarının meydana geldiği tesis önünde, zaman zaman gergin anlar yaşandı. Tesisin kapıları kapatılınca, yaşanan gerginliği polis önledi.

"SORUN SADAŞ'TA DEĞİL"

Olayın ardından SADAŞ'ın avukatı Murat Tatar SMG'ye şu açıklamayı yaptı: "Bir akaryakıt bayisi dağıtıcısıyla ilgili bir sorun yaşıyor ve giriş çıkış kapılarını kapatıyor. Onların yapmış olduğu bu faaliyet sonucu mağdur oluyoruz ve konuyu emniyet birimlerine aksettiriyoruz. Bayi ile dağıtıcısı arasındaki sorun çözülüyor.
Bayi ve dağıtıcısı olan firmalar birbiriyle sıkıntı yaşadığı için bizim tesisimizdeki ürün çıkışını kapatıyorlar. Bizim hiç alakamız olmayan ve bizim mağdur olduğumuz bir olay."

"BAYİLER MAĞDUR OLUYOR"

Petrol Ürünleri İşveren Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkanı Zafer Güler de olayla ilgili olarak, "Yüksek miktarda zam gelme konusu gündeme geldi. Depolarda yükseltmeler oldu. Motorine gelen 1,70 liralık zam dolayısıyla bayiler 2-3 kez mal almaya kalktıkları için ondan kaynaklanan bir problem oldu. Sıkışıklıktan dolayı 3'üncü sefer almak isteyenlere vermek istememişler. Diğerleri büyük TIR'larla büyük miktarda mal almak istemiş ve alamamışlar. Saat 15.30'da terminali kapatmışlar. Polis de orayı düzenleme adına gelmiş. Bunun tek sebebi zammın gelmesi. Bayilerin yoğunluk yaratması ile ilgili bir sıra problemi oldu. Hayatında 300 liralık mal almayan kişi gelip deposunu dolduruyor. Bu yoğunluğu biz de istemiyoruz. Bayi mal yetiştiremezse, saat 23.00'te mal bittiğinde müşteri gidip şikayet ediyor. Aslında hiçbir bayi buna tevessül etmez. Bu yoğunlukta bayilerin buna dayanma lüksü yok" dedi.

Haber Kaynak: Emre ÖNCEL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.