Saadet Partisi Samsun Kadın Kolları tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılan Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, hayatın her alanında karşılaştığı zorlukların ortadan kaldırılması, toplumsal adaptasyonun sağlanmasına yönelik psikolojik ve sosyal desteklerin verilmesi, kamu ve özel sektörde istihdam imkânlarının geliştirilmesi gibi temel adımların dahi yetersiz kaldığını söyledi. 

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz: “İki ilçede üretilen fındık, bölgenin en katma değerli ürünü” ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz: “İki ilçede üretilen fındık, bölgenin en katma değerli ürünü”

"ENGELLİLER ARASINDA İŞSİZLİK YÜZDE 85’LERE YAKLAŞTI"

Engelliler arasında işsizlik oranının yüzde 85’lere yaklaştığını öne süren Karaman,  "TÜİK verilerine göre ülkemizde 10 milyonu aşkın engelli birey bulunmaktadır ki, bu nüfusun yüzde 12,8’ine karşılık gelmektedir. Ne yazık ki, bu engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin önemli bir bölümü yoksulluk, işsizlik ve çaresizlik içerisinde hayatlarını sürdürmek zorunda bırakılmıştır. Bırakılmıştır diyorum çünkü mevcut ekonomik koşullar ve yetersiz devlet desteği gün gibi ortadadır" dedi.

"ENGELLİ SOSYAL YARDIMLARI YETERSİZ"

Her zaman engellilerin yanında olduklarını ve onların sorunlarını gündeme taşıdıklarını belirten Karaman, herkesin bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade etti. Engel tanımayanlara engel olunmaması gerektiğinin altını çizen Karaman, "Engellilerin ulaşım ve erişilebilirlik sorunlarının biran önce çözülmesi ve şehirlerimizin engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak şekilde dizayn edilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra başta araç sürücüleri olmak üzere tüm vatandaşların engellilere karşı duyarlılıklarını arttırmak adına bilinçlendirme çalışmalarının yapılması da büyük bir önem taşıyor. Daha önce meclis genel kurulundaki konuşmamızda da yapılan sosyal yardımların yetersiz kaldığını söylemiştik. Engelli sosyal yardımları da enflasyona bağlı olarak artırılmalıdır, asgari ücret seviyelerine çıkarılmalı ve hesaplamasında da hane geliri değil, bireysel gelir esas alınmalıdır" şeklinde konuştu.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.