Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, milyonlarca emeklinin enflasyon farkının altında zam aldığını belirterek, "Sanki emeklilere bir lütufta bulunulmuş gibi bir tavır sergiliyorsunuz. Bu izahı olmayan bir durumdur" diyerek iktidarı eleştirdi.

"ENFLASYON FARKININ ALTINDA"

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkarılması üzerine açıklamalarda bulanan Karaman, “Her ne kadar kök maaşlara yüzde 42,6 zam gelse de en düşük maaş skalasından kurtulamayan milyonlarca emekli enflasyon farkının da altında zam aldı. Kök maaşı 7 bin 13 TL'nin altında olan ve maaşı 7 bin 500 TL’ye tamamlanan milyonlarca emeklinin maaşı yüzde 33 zamla 10 bin TL’ye çıkmış oldu. Bu rakam da 37,57'lik enflasyon farkından yüzde 4,57 daha düşük olmuş oldu.” dedi.

Samsun Çetinkaya Köprüsü'nde hareketli dakikalar! Samsun Çetinkaya Köprüsü'nde hareketli dakikalar!

"VATANDAŞLARIMIZ ŞAŞKIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözlerini hatırlatan Karaman, “Müjde veriyoruz denilerek açıklanan rakamlar karşısında vatandaşlarımız şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 2023 yılı Aralık ayı verilerine göre, ülkemizde açlık sınırı 14 bin 431 TL, yoksulluk sınırı ise 47 bin lirayı aştı. 2024 yılı rakamları açıklandığında işçimiz ve emeklimiz yine açlık ve yoksulluk sınırının altında kalacak. Bugün asgari ücreti 17 bin lira olarak açıklıyorsunuz, öbür yandan işçi emeklilerine verilebilecek en düşük ücreti 10 bin lira olarak ilan ediyorsunuz. Bununla da kalmayıp sanki emeklilere bir lütufta bulunulmuş gibi bir tavır sergiliyorsunuz. Bu izahı olmayan bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.