RUS İNTERPOLÜ TAKİBE ALDI

Edinilen bilgiye göre, Rus İnterpolü yaptığı takipte şüpheli R.Y.'nin görüntülü ve sesli olarak yaşı küçük kız çocuklarına tacizde bulunduğunu tespit etti.

TÜRKİYE'DE OLDUĞU BELİRLENDİ

Türkiye'de olduğu belirlenen R.Y.'nin yakalanması için Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile temasa geçildi ve şüpheli şahsın Samsun'da yaşadığı ortaya çıktı.

RUSYA'DA BULUNAN KIZ ÇOCUKLARINA ÇİRKİN TUZAK 

Rus İnterpolü ile Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün not operasyonunda VK adlı sosyal medya hesabı üzerinden genelde Rusya’da bulunan kız çocuklarını kandırarak ağına düşürmeye çalıştığı iddia edilen 55 yaşındaki R.Y.'nin yakalanmasına yönelik Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bu sabah operasyon düzenledi.

SAMSUN TEKKEKÖY'DE YAKALANDI

Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda R.Y. Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki iş yerinde yakalanarak gözaltına alındı.

DİJİTAL MALZEMELERE EL KONULDU

Gözaltına alınan şahsın evinde ve iş yerinde yapılan aramalarda dijital envanterlere incelenmek üzere el konuldu. R.Y. sorgulanmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.