Kütahya’nın Simav ilçesinde Müftülük tarafından ‘Camiler ve Din Görevliler Haftası’ münasebetiyle bir konferans düzenlendi. Belediye yeni düğün salonunda gerçekleştirilen konferansa vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılışında konuşan ilçe Müftüsü İbrahim Yavuz, İslam medeniyetinin merkezinde cami olduğunu ifade etti. Yavuz, “Camiler sevgi, birlik ve bilgi mekanıdır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan slayt gösterisinin ardından kürsüye, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Acar geldi. Acar, “Camilerimizin tarihte yüklendikleri ve yaşadıkları misyonun hayata geçmesi için, caminin toplumsal ve dini yönü ile şehirlerin kalbine, hayatın merkezine taşınması gerekir. Geçmiş tarihimizde olduğu gibi camilerimizi, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) tavsiye ettiği şekilde kullanmamız gerekir. Din görevlilerimizin hem kendisi ile hem de toplumla barışık olup, örnek insan durumunda olması gerekir” diye konuştu. (MEİ-EFE)