Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 7. Aile Şurası'nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

"Aile varlığımızın temelidir, asli dayanağıdır. Nesiller arasındaki değer aktarımının da en önemli aracıdır. Ailede kişilik oluşur. Karakter dışarıdan önce aile içinde şekillenir, biçim kazanır.

"Aile mefhumu ortadan kalkmış bir toplum ne kadar zengin olursa olsun ayakta kalamaz. Şehirleşmeyle aile bağları zayıfladı, aile büyüklerinin birikimleri kaybedildi."

"Sosyal medyanın yaygınlaşması ile aile değerlerimizde çok ciddi erezyonlar yaygınlaşıyor. Mahrem alan kavramı anlamını yitiriyor."

Nikah akdinin değersizleştirildiği, evlilik dışı ilişkilerin normal sayıldığı, boşanmanın adeta teşvik edildiği sancılı bir süreçle karşı karşıyayız."

"MEDYA ORGANLARINI İKAZ EDİYORUM, UYARIYORUM"
Medya organlarımız kadın programları adına mahremiyeti ve ailevi değerleri hiçe sayıyorsa orada çok büyük bir sorun var demektir. Bu konuda medya organlarını özellikle ikaz ediyorum, uyarıyorum. Buna dikkat etmeleri gerekiyor. Reyting kaygısı ile dizilerde çarpık ilişkiler özendiriliyorsa, sosyal medyada özendiriliyorsa, şiddet teşvik ediliyorsa aile kurumunu korumamız elbette zorlaşacaktır.