20 Ekim 2026 Salı tarihli ve 33406 sayılı Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı kararları, atama kararları, yönetmelikler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararları ve Anayasa Mahkemesi kararları yayımlandı. Günün öne çıkan başlıkları arasında ekonomi yönetimindeki görev değişiklikleri, İstanbul’daki kentsel dönüşüm desteğinin uzatılması ve çeşitli projelere ilişkin acele kamulaştırma kararları yer aldı.

28 ATAMA, 8 GÖREVDEN ALMA
Resmi Gazete’de yayımlanan 2026/342 ile 2026/355 sayılı 14 Cumhurbaşkanlığı kararı kapsamında çeşitli kamu kurumlarında 28 kişi yeni görevlere atanırken 8 yönetici görevden alındı.
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı Kutluhan Taşkın getirildi. Gelir İdaresi Başkanlığına ise Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Candan atandı.
SPK BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI
Günün dikkat çeken kararlarından biri Sermaye Piyasası Kurulunda yaşandı. SPK Başkanı Mahmut Sütcü görevden alındı. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül’ün de görevine son verildi. Yayımlanan kararlarda bu iki başkanlık için yeni bir atamaya yer verilmedi.
MİLLİ PİYANGO İDARESİNE 3 ATAMA
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünde de yeni görevlendirmeler yapıldı. Yönetim Kurulu Üyeliğine Hikmet Yıldırım, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Salih Ercan, 1. Hukuk Müşavirliğine ise Nigar Genç atandı.
MEB VE TARIM BAKANLIĞINDA YENİ İSİMLER
Milli Eğitim Bakanlığında açık bulunan İnşaat ve Emlak Genel Müdür Yardımcılığı görevine Fikri Erdem Kökbay getirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığında ise Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcılığına Mahmut Musa Timur, Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Özge Umut Eker atandı.
İL MÜDÜRLÜKLERİNDE DEĞİŞİKLİK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatında da çok sayıda görev değişikliği yapıldı. Sakarya, Balıkesir, Bolu, Kayseri, Denizli, Karaman, Muğla, Muş, Kocaeli, Ordu ve Kastamonu’ya yeni il müdürleri atandı.
Muğla İl Müdürü Ömer Bolat, Muş İl Müdürü Yusuf Akkaya ve Afyonkarahisar İl Müdürü Merih Karayol ise görevden alındı.
KÜTAHYA VE ADANA’DA GÖREVDEN ALMA
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ile Vakıflar Genel Müdürlüğü Adana Vakıflar Bölge Müdürü Lütfi Karabacak görevden alındı.
İSTANBUL’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN SÜRE UZATILDI
Resmi Gazete’de İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını ilgilendiren karar da yer aldı. İstanbul’da yürütülecek kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında yapım için yardım verilmesine ilişkin düzenlemedeki süre 31 Aralık 2027’ye kadar uzatıldı.
ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI ÇIKTI
Mardin Güneybatı Çevre Yolu Projesi kapsamında ihtiyaç duyulan bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.
Denizli Merkez Atıksu Arıtma Tesisi Projesi için Merkezefendi ilçesi Eskihisar Mahallesi’ndeki bazı taşınmazlar hakkında da acele kamulaştırma kararı alındı.
Hatay’ın Samandağ ilçesinde gerçekleştirilecek doğal gaz boru hattı projesi kapsamında ihtiyaç duyulan bazı taşınmazların BOTAŞ tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.
KİT’LERİN 2027 PROGRAMI BELİRLENDİ
Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının 2027 yılına ait Genel Yatırım ve Finansman Programının belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı da yayımlandı.
Ayrıca Özelleştirme İdaresi Başkanlığına ilişkin 11904 ile 11911 arasındaki sekiz Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yer aldı.
ENERJİ PİYASASINDA İKİ KARAR
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 15 Ekim tarihli 14967 ve 14968 sayılı kararları yayımlandı. 14968 sayılı kararla elektrik, doğal gaz ve yenilenebilir enerji kaynak garanti piyasalarına ilişkin Şeffaflık Platformu’nda yayımlanacak veriler belirlendi. Düzenlemenin 1 Ocak 2027’de yürürlüğe gireceği bildirildi.
ANAYASA MAHKEMESİNİN 4 KARARI YAYIMLANDI
Resmi Gazete’nin yargı bölümünde Anayasa Mahkemesine ait dört bireysel başvuru kararı yer aldı. Bunlardan ikisi 5 Mayıs 2026, diğer ikisi ise 18 Mayıs 2026 tarihli kararlardan oluştu.





