Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Şube Başkanı Aycan Türkel, promosyon için banka değiştirecek emeklilere sözleşme uyarısı yaparak "7 bin lira promosyon için başka mağduriyetlerle karşı karşıya kalabilirsiniz" dedi.

PROMOSYON ALACAĞIM DERKEN

Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan aycan Türkel, bankaların müşteri kazanmak için promosyon ücretlerini arttırdığını belirterek, "Emekliler şu günlerde banka önlerinde kuyruklarda. Bankalarda imzalayacakları sözleşmelere çok dikkat etmeleri gerekiyor. 7 bin lira promosyon alacağım derken, başka mağduriyetler ile karşı karşıya kalabilirler. Örneğin sözleşme imzalayacakları banka her maaş ödemesinde nakit çekim, EFT, yıllık aidat ücreti alacak mı? Bunlara sözleşmelerde dikkat edilmeli" dedi.

OKUMADAN İMZALAMAYIN

Bankaların promosyon sözleşmesini tek taraflı yaptığını bunun doğru bir uygulama olmadığını kaydeden Türkel, şöyle konuştu:
"Emeklilerin promosyon için banka değiştirmesi durumunda maaşına bloke konulamaz. Tek taraflı yapılan sözleşmelerde yer alan maddeleri emekliler çok iyi okumalı. Hoşuna gitmeyen bir madde olduğu zaman bunun sözleşmeden çıkartılmasını istemeli. Sözleşme okunmadan imza atılmamalı." 

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.