OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Davut Güven, üniversite tarafından hayata geçirilen "Mia Med Health Mobil Uygulaması" sayesinde hem hekimlerin hem de hastaların tüm verilere tek tuşla ulaşabildiklerini, online muayene hizmetiyle de şehir dışındaki hastalarla görüşerek planlamalarını daha etkin şekilde yapabildiklerini ifade etti.

BİZ DE ONLARA GİDEBİLİRİZ

Samsun'da motosikletli kurye çocuğa çarptı Samsun'da motosikletli kurye çocuğa çarptı

Prof. Dr. Güven, Kanal S'de Adnan Öz'ün sunduğu Nokta Arası programının konuğu oldu. OMÜ'nün 15-16 ilden gelen hastalara da hizmet verdiğini kaydeden Prof. Dr. Güven, "Bu illerden Samsun'a gelmek zor. Ben 2010 yıllarında tüp bebek ünitesinde göreve başladığımda bir proje geliştirdim. Onlar bize geliyorsa biz de onlara gidebiliriz. Hastanemizin bize verdiği bir minibüsle Vezirköprü'ye, Amasya, Sinop'a günübirlik gittim, hastalarla toplantı yaptım. Hangi yollarla bize geliyorlar, ne gibi zorluklarla karşılaşıyorlar görmek için. Online muayene fikri de buradan çıktı" dedi.

TELEFONDAN YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

'Mia Med Health Mobil Uygulaması'nın hekimin de hastanın da hayatını kolaylaştırdığını ve tüm verilere anında ulaşabildiklerinin altını çizen Prof. Dr. Güven sözlerini şöyle sürdürdü: "Online olarak hasta randevusunu alıyor, mesai saatlerinden dışında da olsa doktorun belirlediği herhangi bir saatte hastayla yüz yüze görüşüyoruz. Teknolojik uygulamalar üzerinden bütün tetkiklerini görebiliyoruz ve hastanın şikayetleri hakkında bir plan yapıyoruz. Şikayetler ve tetkikler doğrutultusunda da hangi işlemin yapılacağına karar vererek hastaneye çağırıyoruz."

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.