Çocuk Ürolojisi ve Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ferit Bernay, çocuklarda kasık fıtığını 'patlamamış bomba' olarak tanımlarken, hemen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

HİÇ BEKLEMİYORUZ

Prof. Dr. Ferit Bernay, Kanal S ekranlarında Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Çocuklarda kasık fıtığının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Bernay, "Anneler, anneanneler, babaanneler kasıkta şişliği görünce hemen doktora gelirler. Yeni doğan dahil çocuklarda kasık fıtığını tespit ettiğimiz anda hiç beklemiyoruz. Müdahale edilmeyen kasık fıtığı patlamamış bomba gibidir. 2-3 yıl bir şey olmayabilir ama ne zaman fıtık boğulması yaşanacağını da bilinmiyor. Bunun garantisi kimseye veremiyoruz" dedi.

Samsun TSO Heyeti Budapeşte'de! İlişkiler gelişecek Samsun TSO Heyeti Budapeşte'de! İlişkiler gelişecek

DİKKATLİ OLUNMALI

Kasık fıtıkları çocuklarda çok sık rastlanan ve dikkatli olunması gereken bir durum olduğunun altını çizen Bernay sözlerini şöyle sürdürdü: "Kasık fıtığı operasyonları çocuk cerrahları tarafından da çok başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Çocuğun durumuna göre  ya bir gece yatırıyoruz ya da aynı gün eve gönderebiliyoruz"

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.