Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Siirt il örgütleri tarafından Baykan ve Eruh ilçesinde Nevruz kutlamaları yapıldı.
Siirt Belediye Eşbaşkanları Tuncer Bakırhan ile Belkiza Beştaş Epözdemir, parti yöneticileri ve kalabalık davetlinin katılımıyla Eruh ilçesi Sarıgül Mahallesi Nevruz alanında kutlamalar yapıldı.
Parti bayraklarını taşıyan kalabalık Nevruz alanında çalınan müzik eşliğinde halay çekti. Etkinlik, daha sonra Nevruz ateşinin yakılması ve yapılan konuşmalarla sona erdi.
Baykan ilçesinde düzenlenen Nevruz etkinliği ise ilçeye 2 kilometre uzaklığındaki Orman Deposu alanında gerçekleştirildi. Siirt Belediye Eşbaşkanı Belkıza Beştaş Epözdemir, HDP Siirt İl Eşbaşkanı Abdullah Çetin, Veysel Karani ve Atabağı belde belediye eşbaşkanları ve kalabalık partilinin katıldığı etkinlikler yapılan konuşmalarla başladı.
Daha sonra Epözdemir ve diğer katılımcılar tarafından alkış ve zılgıtlar eşliğinde Nevruz ateşini yaktı. Kutlama, Siirt yerel sanatçıları Argeş, Berfin ve Hozan Kewe’nin seslendirdiği ezgilerine kalabalığın halay çekmesi ve slogan atmasıyla sona erdi.