Uşak merkez Orhan Dengiz Caddesi girişinde kullanımda olan eski bir binanın balkonundan kopan beton parçaları az daha bir anne ve 8 aylık bebeğinin sonu olacaktı.
Edinilen bilgiye göre, biri 5 yaşında, diğeri 8 aylık iki çocuğu ve eşini almak üzere olayın yaşandığı binanın önüne gelen Sezer T. isimli vatandaş eşyaları aracın bagajına yerleştirirken, eski binadan kopan beton parçaları önce iş yerinin tentesine sonrada aracın yanında bekleyen eşi ve kucağındaki 8 aylık bebeğinin yarım metre önüne düştü. Şans eseri anne ve bebek küçük sıyrıklarla olaydan kurtulurken, annenin kısa süreli şoka girdiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Sezer T. yaşanan olay üzerine gerekli yerlere şikayette bulunarak yasal süreç başlattı.
Korku dolu anlar an be an güvenlik kamerasına yansırken, Sezer T.’nin 5 yaşındaki çocuğu kaldırımda dolaşıyor, anne ve 8 aylık bebeği kucağında araç yanında bekliyor ve bir vatandaş da beton parçaları düşmeden 1 saniye önce oradan geçmek üzere olduğu görülüyor. Aynı yerde otobüs durağı olduğu da gözlerden kaçmazken, durağın boş olması olası bir acı tablonun yaşanmasına engel olduğu görüntülere yansımış durumda.
Orhan Dengiz Caddesi ve Uşak’ın en işlek caddesi olan İsmetpaşa Caddesi üzerinde de günde binlerce insanın geçtiği kaldırımların üzerinde 30 yılını aşmış fakat gerekli tadilatları yapılmamış binalar büyük risk oluşturmakta. Aralarında resmi daire binalarının da bulunduğu bakımsız yapılar halen kullanımda. Esnaf ve vatandaşlar yaşanan bu duruma tepki gösterirken, yetkililere birinin canı yanmadan harekete geçmesi yönünde şikayetlerini dile getirdi.