Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yılın ilk 5 ayında 299 sokak köpeği, 88 sokak kedisi sahiplendirerek bu alanda tüm belediyelere örnek oldu. Ayrıca, Son 6 yılda 5 binden fazla sokak hayvanı sahiplendirildi.
Yapılan açıklamaya göre; merkezde bulunan 387 köpek ve 183 kedi kısırlaştırıldıktan sonra mikroçip takılarak alındıkları yerlere bırakılırken tedaviye muhtaç 314 sokak hayvanı ise tedavilerinin ardından sağlığına kavuşturuldu. Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, sokak hayvanlarının kent sağlığı açısından önemli bir yer teşkil ettiğini, Tepebaşı Belediyesi’nin halk sağlığını esas alan uygulamalarının aralıksız süreceğini ifade ettiler. Yetkililer, yaz aylarında sokak hayvanlarının da yaşamının zorlaştığına dikkat çekerek duyarlı Tepebaşı sakinlerinin evlerinin önüne bir kap su ve yiyecek bırakarak zor durumdaki sokak hayvanlarına yardımcı olabileceklerini kaydettiler.
Sosyal çalışmalara da yer veren Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 39 okulda 2 bin 159 öğrenciye çalışmalar hakkında bilgilendirirken Doğal Yaşam Merkezi’ni ise 6 bin 981 kişi ziyaret etti.