Erhan TEKTEN / İstanbul, () - İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda, HDP İstanbul İl Örgütü ile HDK yönetici ve üyelerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen, aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu grubun Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmasına izin verilmedi.

Polis güvenlik nedeniyle basın açıklaması yapılmasına izin vermezken, grubun içinde bulunan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü duruma tepki gösterdi. Kürkçü, bir süre Emniyet yetkilileriyle konuşarak izin almaya çalışsa da, polis basın açıklamasına izin vermedi. Yaklaşık 15 dakika süren görüşmelerin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Ertuğrul Kürkçü, “HDP ve HDK üyeleri, yöneticileri, sorumluları, gerekçesiz bir biçimde gözaltına alınıyor. Bir suçlama da yok. Biz bu durumu Türkiye'de sürüp giden bir darbe pratiğinin sonucu olarak görüyoruz dedi.

"GÖZALTINA ALINAN YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR"

Yaklaşık 50 kişilik grup, durduruldukları Meşrutiyet Caddesi'nden geri dönerek, sloganlarla HDP İstanbul İl binasına geldi. Burada yapılan basın açıklamasında, “AKP polisinin İstanbul'da HDK ve HDP'nin yönetici ve çalışanlarına yönelik 15 Ağustos Cumartesi sabahı yaptığı operasyonda, tamamı HDK ve HDP yöneticisi olan 13 arkadaşımız hiçbir hukuki dayanak olmaksızın gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan yönetici ve çalışanlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Demokratik siyasete uzanan her türlü komplo ve saldırı karşısında mücadelemizi daha da büyüteceğimizi ve bu karanlık gidişe tamamen son verinceye değin meşru demokratik direnişimizden ödün vermeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz denildi.