Yaşar Üniversitesi’nden sonra Yıldız Teknik Üniversitesi de Kuşadası için harekete geçti.
Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin eski futbol sahası için proje üretme çalışmaları sürerken, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ise Yıldırım Caddesi, Arslanlar Caddesi ile Anıt sokaktaki konut alanları için proje hazırlayacak. Üniversitenin Mimarlık bölümü yöneticileri Kuşadası’na gelerek, Lisansüstü öğrencilerin önümüzdeki aylarda çalışma yapacakları alanları gezerek fotoğrafladı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı ve Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Can Binan, Restorasyon Bölümü Öğretim Üyeleri ve Geleneksel Konut Mimarisi uzmanları Prof. Dr. Mehmet Cengiz Can ile Yard. Doç. Dr. Faruk Tuncer Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Geleneksel mimari ile yapılan yapıların bulunduğu Yıldırım caddesi, Arslanlar caddesi ve Anıt sokakta yapacakları çalışma ile destek verebileceklerini söyleyen Prof. Dr. Can Binan, “Belediyemizin daveti ile Kuşadası’na geldik. Lisansüstü öğrencilerimiz, bu sokaklar ile tescilli binaların rölöve ve restorasyon projelerini çalışacaklar. Kuşadası Belediyesi’ne üniversite ve bölüm olarak tam destek vereceğiz” dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’da, verilen desteğe teşekkür ederek, “Önceki dönemlerde Kaleiçi bölgesinde bir çalışmalar yapılmış. Çalıkuşu Feride evi, Efe Suphi Evi, Hacı İbrahim Cami ile 7 Eylülde açılacak olan Kent Müzesinin bulunduğu ve ileride Müzeler sokağı haline getirmeyi düşündüğümüz Yıldırım Caddesinde yapacağınız çalışma, Kuşadası için çok önem taşıyacaktır. Yine aynı bölgede Arslanlar Caddesi ile Anıt Sokakta önemli oranda konut var. Yüksek Lisans Öğrencileriniz ile vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür ederim” dedi. Yapılan görüşme sonrası bilim adamları söz konusu cadde ve sokaklar ile Kadı Kalesi kazı çalışmalarında inceleme yaptı.