Diyarbakır Ergani Kaymakamlığı, hayırseverlerin de desteğiyle yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklar için toplu sünnet şöleni gerçekleştirdi.
Ergani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca önceden tespit edilen 73 çocuk, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte devlet hastanesinde sünnet ettirildi. Sünnet ettirilen çocuklar ve aileleri için yapılan etkinlikle eğlence programı gerçekleştirildi.
Bekir Aral İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen toplu sünnet eğlence programına Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, Belediye Eşbaşkanı Ramazan Kartalmış, Belediye Meclis Üyeleri, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda okunan duaların ardından bir konuşma yapan Kaymakam Yonsuz, bu gibi etkinlikler toplumsal davranışların en güzel örneklerini oluşturduğunu dile getirerek, “Geleceğin mimarı olacak çocuklarımızın sağlıklı, mutlu ve değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmelerini diliyorum. Bugün çocuklarımızın ileride hatırlayacağı tatlı bir anı olarak kalacak. Devletimizin sıcaklığı ve şefkati her zaman onların üzerinde olacaktır. Çocuklarımızın sünnetini hijyenik ortamda gerçekleştiren sağlık camiamıza ve düzenlemiş olduğumuz sünnet şöleninde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yonsuz’un konuşmasının ardından Ergani Ziraat Odası Başkanı İzzet Güzel tarafından Kaymakam Yonsuz’a teşekkür plaketi takdim edildi.
Kirvelerin çocuklara takı takmasıyla devam eden sünnet şöleni, Kürtçe ve Türkçe söylenen şarkılar eşliğinde çekilen halayların ardından gerçekleştirilen konvoy geçişiyle sona erdi.