İlk olarak hafta sonu kendi evinde karşılaştıkları ve 4-0 kazandıkları Manisaspor maçını değerlendiren Taner Taşkın, “Manisaspor ligin zayıf takımlarından biri olarak gözüküyordu. Genç oyuncularla mücadele ediyorlar. Özellikle iç saha performansları rakip takımlara sıkıntı veriyor. Deplasmanlarda iyi sonuç alamadılar ama onlarda genç, amatör ruhla mücadele eden, daha öncesinden de emeğim olduğu oyuncular mücadele ediyor. Transfer yasakları var. Maddi sıkıntıları var. Yüzde 100 konsantre olmamız gereken maçlardan bir tanesiydi. Oyuncularım 90 dakika boyunca çok istekli ve arzulu bir oyunu ortaya koydular. 90 dakika boyunca oyuncularımın konsantreleri yerindeydi. Bizim açımızdan iyi bir maç oldu. Bu sezon ilk defa 4-0 gibi bir galibiyet aldık. O da ayrıca mutluluk verdi” dedi.

 
RAKİBİN ÇIKIŞINA DUR DİYECEĞİZ
Hafta sonu deplasmanda Sakaryaspor ile zorlu bir maç oynayacaklarını belirten Taner Taşkın, “Sakaryaspor ile zor bir karşılaşma oynayacağız. Şuanda lider konumundaki bir takımla oynayacağız. Çok iyi hazırlanıyoruz. Bizim hedefimiz şampiyonluk ama ilk yarı hedefimiz ise ligi lider bitirebilmek. Bu isteğimizi ve arzumuzu gerçekleştirmek için deplasmandan galibiyet ile ayrılmamız gerekiyor. Sakaryaspor ile Sakarya’da oynamak kolay değil. İnanılmaz bir çıkış yaptılar. Çok da iyi gidiyorlar ama biz bunu sonlandırmak istiyoruz. Kendi adımıza şampiyon olmak istiyorsak mutlaka ve mutlaka galip gelmemiz gereken maçlardan bir tanesi. Kazananın avantaj kazanacağı, kaybedenin ise avantaj kaybedeceği bir maç olacak. Şampiyonlar ilk devre belli olmuyor, ikinci devre belli oluyor. Biz hedefimize ulaşmak için bu maçı kazanmak zorunda olduğumuzu biliyoruz” diye konuştu.


TAKIMIMA GÜVENİM TAM
Takımına çok güvendiğini ifade eden Taner Taşkın, “Ben hiçbir takımı küçümsemiyorum. Her takım saygıyı hak ediyor. İyi ve git gide oturan bir takımımız var. Kendi takımıma olan güvenimi de her seferinde vurgulamak zorundayım. Çünkü bu çocuklarla çalışan ve çalıştıran benim. Yenilmezliği şuanda deplasmanda başarabildik. Özellikle ikinci devre iç sahada yenilmeyen bir Yılport Samsunspor yaşatmak istiyoruz. Bunun için de bize zaman lazımdı. İlk devre bize hazırlık gibi geçti. Bu hazırlık döneminde biz toplayabildiğimiz en yüksek puanları toplamamız gerekiyordu. Çünkü sıfırdan kurulan bir takımın bu kadar puan toplaması ve olgun oynamaya başlaması kolay değildi. İstediğimiz puana da bu hafta alacağımız galibiyetle inşallah ulaşacağız. Buraya kadar da bana göre çok az hasarla geldik. Ben takımıma çok güveniyorum. Deplasmanda, içeride her takımı yenebilecek gücü olduğunu biliyorum. Zaman zaman istemediğimiz, oyuncuiların da gününde olmadığı günler oluyor. İnşallah ikinci devre çok daha farklı ve oturmuş bir takım olacak” şeklinde konuştu.

2 GÜZİDE TAKIM
Sakarya’da galip gelmek için herşeyi yapacaklarını belirten Taner Taşkın, “Biz maçı saat 19.00’a aldık. Bizden istek ve talepleri oldu. Normalde biz buna izin vermeseydik bu gerçekleşmezdi. Sakaryaspor oynadıkları maçları kendi yerel televizyonunda veriyorlardı. Bizde burada kendi yerel televizyonumuzda canlı olarak veriyorduk. 2 güzide takım bu lige yakışmıyor. Samsunspor’un da Sakaryaspor’un da sadece bulundukları şehirlerde taraftarları yok. Türkiye’nin hatta Avrupa’nın her yerinde Samsunlu ve Sakaryalı var. Biz bunları maç izlemekten mahrum ediyoruz. Bu maçın canlı verilmesi için buradan rica ediyorum. İzin versinler ki maç görsel şölen haline gelsin. Taraftarlara da buradan seslenmek istiyorum. Sakaryaspor maçında netice ne olursa olsun, sonuç ne olursa olsun, sahada galibiyet adına herşeyine ortaya koyan, bütün doğruları ortaya yansıtan Samsunspor için canını dişine takan bir oyuncu topluluğu görecekler. Kazanmak için herşeyi yapacağız. Onun için var gücümüzle mücadele edeceğiz. 90 dakika boyunca taraftarımız bizi desteklesin” ifadelerini kullandı.