Atakum Belediyesi ile Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu arasında işbirliği protokolü imzalandı.
İki kurum arasında gerçekleştirilen ortak çalışma adımının ardından Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, federasyon yöneticileriyle bir araya geldi. Atakum Belediyesi Çakırlar Korusu’nda gerçekleştirilen buluşmaya Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Yakup Umut Kihtir, Başkan Vekili Kerim Vural, Asbaşkan Bülent Özçelik, Deaflympics Uluslararası İlişkiler Personeli Hasan Dikyuva, 2017 Samsun 23.Deaflympics Genel Koordinatörü Funda Özyurt, 2017 Samsun 23. Deaflympics Planlama ve Proje Direktörü Nihan Kaçmaz Sanchez Portillo ve federasyon tercümanı Berrak Fırat katıldı.
Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu’yla birlikte birçok önemli çalışmaya imza atacaklarını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İmzalanan protokol beraberinde birçok önemli çalışmayı, projeyi getirecek. İşbirliği içerisinde ilçemizdeki, şehrimizdeki, bölgemizdeki ve ülkemizdeki işitme engellilerimiz için önemli adımlar atacağız. Proje hazırlığı içerisindeyiz. Atakum ilçesindeki engelleri kaldırma noktasında attığımız adımlara bir yenisini daha eklemiş olduk. Kısa sürede meyvelerini verecek olan bu girişimi son derece önemsiyorum” dedi.
Atakum Belediyesi’nin federasyonlarına ve faaliyetlerine verdiği önemin kendilerini memnun ettiğini belirten ve kendisi de işitme engelli olduğu için tercümanı aracılığı ile Başkan Taşçı’ya teşekkür eden Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Yakup Umut Kihtir, protokolün kendileri için de son derece önemli olduğunu aktardı. Başkan Taşçı ile Başkan Kihtir daha sonra işitme engelli diliyle konuştu. Başkan Taşçı, işbirliği karşısında duyduğu memnuniyeti işitme engeli diliyle ifade etti.