Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya), () - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 'Boş Beşik' filminin çekildiği ev, geçen hafta meydana gelen Richter Ölçeği'ne göre 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası kullanılamaz hale geldi.
Antalya'da 16 Şubat Pazartesi günü saat 13.52'de merkez üssü Korkuteli İlçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkuteli'nin Sülekler ve Başpınar mahalleleri arasında yerin 27.5 kilometre altındaki deprem, Antalya kent merkezine 61 kilometre uzaklıkta meydana geldi. İlk tespitlerde bölgede herhangi bir hasar oluşmadığı bildirilirken, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer geçen günlerde bölgeye yaptığı ziyarette 49 evin depremde kullanılamaz hale geldiğini, 157 evin de hasar gördüğünü açıkladı. Bu evlere kırmızı çarpı işaretleri atılırken, vatandaşlara AFAD tarafından çadırlar gönderildi ve evlere girmemeleri konusunda uyarıldı.
Deprem, Fatma Girik ve Tugay Toksöz'ün başrollerini paylaştığı, 1969 yapımı 'Boş Beşik' filminin çekildiği Mahmut Can'a ait evi de kullanılamaz hale getirdi. Ev sahibi Mahmut Can, "1969 yılında Fatma Girik, buraya gelip Boş Beşik filmini çekti. Çekimlerde bizim evi kullanmıştı. O yılarda ben de pınardan testilerle su taşımıştım. Baba yadigarı olan evimiz geçen hafta yaşanan deprem sonrası büyük zarar gördü. Artık evimizi boşaltıyoruz" dedi.
'Boş Beşik' filminin çekildiği eve o dönem yeni gelin geldiğini anlatan Esma Can da "O yıllarda Fatma Girik evin penceresinde film çevirirken, bana 'Sen de gel, filmde görün' demişti. Ben de 'Günah olur' diye perdenin arkasına saklanmıştım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI