MHP'de siyaset yapan herkesin partiye dışarıdan Paralel yapının müdahale ettiğini kabul ettiğini belirten Kulat, Meral Akşener'in Paralel Yapıyla ilişkili olduğu iddialarını kesin bir dille reddettiğini kaydetti. Kulat, tek tek görüştüğü genel başkan adaylarının Paralel Yapı etkisinin varlığını kabul ettiğini, tabanın ise bundan büyük rahatsızlık duyduğunu söyledi.



OPERASYON BEKLENİYORDU

MHP'de en önemli gündem konusunun. Paralel Yapı eliyle partiye yapılan dış müdahale olduğunu vurgulayan Kulat, "Paralel Yapı, Meclis'te temsil edilen her siyasi partiye sirayet etmeye gayret etti. Özellikle Devlet Bahçeli'nin operasyonlara verdiği destek, başkanlık sistemi tartışmaları konusunda hükümete verebileceği destek, Türkiye'nin büyük bir sıçrama yapabileceği bu süreçte önünü kesmeye yönelik bir operasyon bekleniyordu" dedi. MHP genel başkan adaylarıyla birebir görüştüğünü anlatan Kulat, "Sayın Meral Akşener'e Paralel Yapı'yla ilgisi olup olmadığını sorduğumuzda, bunu kesinlikle kabul etmediğini söyledi" dedi. Kulat, Koray Aydın ile de görüştüğünü belirterek, "Aday olmasının nedenlerinden birinin de partiyi bu Paralel Yapıya teslim etmemek olduğunu dile getirdi" şeklinde aktardı.

ANKETLERDE ÖNE ÇIKAN ADAYLAR

Mehmet Ali Kulat, MAK Danışmanlık olarak en son yaptıkları araştırmada, Şu ana kadar herhangi bir seçimde MHP'ye en az bir kere oy verdim diyen 2160 kişiye, "Size göre MHP Genel Başkanı kim olmalıdır" diye sorduklarında, öne çıkan isimlerin sırasıyla Meral Akşener, Devlet Bahçeli. Koray Aydın, Sinan Oğan olduğunu aktardı.

YARGITAY'IN KARARI SONUCU ETKİLER Mİ?

Bahçeli yönetimin kayyum kararıyla ilgili Yargıtay'a gitmesinin sonucu ne yönde etkileyeceğine ilişkin görüşünü belirten Kulat, "Yargıtay, bu konuda nasıl karar verir bilemeyiz. MHP'nin mevcut yönetiminin iddia ettiği gibi kongreye gitmeye engel bir durum söz konusu değil. Yargıtay kararı beklenmeden makul süre içerisinde olağanüstü kongre takvimi işleyecektir" dedi.

Kaynak: Haber7