Kardemir Karabükspor Basın Sözcüsü Ahmet Gölbek, Çaykur Rizespor karşısında şanssızlıklarını kırdıklarını ve bu çıkışı devam ettirmek istediklerini söyledi.

Gölbek, geçtiğimiz hafta sonu Çaykur Rizespor maçında aldıkları galibiyetle morallerinin tavan yaptığını belirterek, “Bu galibiyetin geleceğini Beşiktaş maçında görmüştük. Karabükspor şanssızlığını kırdığını ve bazı becerileri üst düzeye çektiğini olumlu bir gelişme kaydettiğini görmüştük. Rizespor maçında haklı bir galibiyet aldık. Rizespor maçında galip gelmemize rağmen hakem faciası yaşadık. Maalesef bu hakem faciaları böyle devam ederse ligin geleceği noktasında olumlu bir şey söylemek mümkün değil. Geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılan Kulüpler Birliği toplantısında gelen tüm kulüplerin temsilci ve başkanları hakem hatalarından yakındılar. Hakemlerin karar standartlarının olmamasından yakındılar. Bu sadece bizim sorunumuz değil tüm spor kulüplerinin sorunu” dedi.

"MİLLİ MAÇ ARASI TAKIMLAR İÇİN OLUMLU SONUÇ VERMİYOR"

Rize maçında alınan galibiyetle morallerinin arttığını ama hemen ardından milli maç arası verildiğini de hatırlatarak, “ Milli maç nedeniyle verilen aralar futbol takımları için pek olumlu sonuç vermiyor. Olumlu sonuç veriyor görünmesine rağmen futbolcuların mantalitesinin dağılmasına odaklandıkları konuların dağılmasına da neden açıyor. Karabükspor bunu yaşamamak için teknik heyet

gözetiminde hazırlıklarına hemen başlıyor” şeklinde konuştu.

"İSHAK DOĞAN’IN MİLLİ TAKIMA SEÇİLMESİ"

Açıklanan Milli Takım listesinde futbolcuları İshak Doğan’ın yer almasına sevindiklerini de anlatan Gölbek şunları söyledi:

“İshak bizim çok önem verdiğimiz bir futbolcumuz. İlk zamanlar kadroda yer bulamıyordu ama idmanlarda gösterdiği performans ve çalışkanlığı formayı hak eden tutumu karşısında takımın değişmez elemanı haline geldi. İshak Doğan geçen ay çok büyük bir acı yaşamıştı. Babası hacda vefat etmişti. İshak bu acıya rağmen çıktığı yeşil sahalarda başarılı performansı ile Milli takımın dikkatini çekti. Ancak içimizde bir kuşkuda var. Daha önce Ahmet İlhan’da Milli takıma seçilmiş ve daha sonra performans düşüklüğü yaşadı. İnşallah İshak’ta böyle olmayacak. İshak Milli takımda uzun yıllar hizmet edecek. İshak’ın Milli takıma gitmesine çok sevindik.”

"AKHİSAR VE ESKİŞEHİR DEPLASMANLARINDAN PUAN ALACAĞIZ"

Milli maç nedeniyle lige verilen aranın ardından üst üste Akhisar ve Eskişehir deplasmanına gideceklerini de kaydeden Ahmet Gölbek, “Akhisar ligin flaş takımı ancak tüm futbol kulüplerinde olduğu gibi Akhisar’da inişler çıkışlar oluyor. Bizde ilk 3-4 hafta iyi bir çıkış yakalamışken düşüşe geçmiştik. Akhisar’da ilk haftalarda çıkıştan sonra bu günlerde bir düşüşe geçti. Bizim çıkış yakaladığımız platformda Akhisar’ın düşüşe geçmesi umutlarımızı arttırıyor. Kendi sahasında yenilmeyen bir takım. Çok fazla seyirci desteği bulamasa bile bulduğu seyirci ile başarılı sonuçlar almış bir kulüp. Biz çıkışı yakalamışken, bu maçtan en azından puan ve puanlar almak için sahaya çıkacağız. Bunu başaracağımıza camia olarak inanıyoruz. İyi bir maç olacak. Ondan sonraki Eskişehir maçına da oradan alacağımız moralle çıkarak Eskişehir deplasmanından da puan alacağız. Karabükspor bunu başaracak bir ekibe sahip” dedi.

TRASFER ÇALIŞMALARI

Devre arası yapılacak transfer çalışmalarına da değinen Gölbek, “Çalışmalarımız başladı. Yurt dışı ve yurt içinde hocamızın talebi doğrultusunda almayı düşündüğümüz futbolcularla temaslar kuruldu. O temaslar çerçevesinde önümüzdeki süreçte başarılı sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz. Karabükspor eksik gedik yerlerine hocanın verdiği rapor doğrultusunda transfer yapmayı hem öngürdü ve öyle hareket etti. Hocamızın isteği doğrultusunda yerli ve yabancı futbolcular var. En iyisini yapma gayreti içinde olacağız. Transfer konusunda arkadaşlarımız yoğun bir gayret ve çalışma içersinde” diye konuştu.