Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 5 yıldır büyük bir başarıyla gerçekleştirilen ve 5 bine yakın öğrencinin sertifika sahibi olduğu Bilecik Belediyesi Müzik Kursları’ndan 350 kursiyer daha mezun oldu.
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika töreninde birçok müzik dalında performanslarını sergileyen kursiyerlere, sertifikalarını verdi. Bu dönem 14’üncüsü gerçekleştirilen sertifika töreninde, keman, yan flüt, bağlama, ud, ney ve gitar dallarında eğitim alan kursiyerlerin sergilediği performans, katılımcılar tarafından büyük bir alkışla izlendi.
’’BİLECİK’TE BİR GURUR GECESİ DAHA YAŞIYORUZ’’
Belediye Başkanı Selim Yağcı, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Bilecik Belediyesi olarak son derece güzel ve başarılı bir kurs dönemini daha sona erdirmenin haklı mutluluk ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Yağcı, “Bilecik Belediyesi olarak bir gurur gecesini daha düzenlemenin böyle güzel ve başarılı bir çalışmayı taçlandırmış olmanın haklı mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz. Bu sertifika törenimiz 14’ncüsü ve bugün bu bölümde 350 gencimiz, kardeşimiz kurslarımızdan başarıyla geçtiler ve sertifika almaya hak kazandı. Geçen 12 yıllık süre zarfında 4 bin kursiyerimiz sertifika aldı. Bize bu hizmeti verme noktasında güven duyduğunuz için bizlere güven duyarak çocuklarınızı emanet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu akşam hocalarımızın da büyük gayretleriyle çocuklarımızın çalışmasıyla tamamen yerli malı olan bir proje ve çalışmayı sonlandırdık. Çocuklarımızın heyecanlı, azimli ve arzulu halde katıldığı ve performanslarıyla bizleri büyülediği bu etkinlik bizleri son derece mutlu etti. Tabi güzel olan bir şeyi daha gerçekleştirdik. Bilecik ilklerin şehri diyoruz. Birlik ve beraberlik ile sevgi ve kardeşliğin hamurunun yoğrulduğu topraklardır. Bizler birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız sürece gerek, şehrimiz, gerek ülkemiz gerek tüm İslam alemi olarak başaramayacağımız bir şey olmayacak” dedi.
“YENİ TÜRKİYE YARIŞINDA BİLECİK, ÜZERİNE DÜŞENİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YAPIYOR”
Bilecik’i, her platformda tanıtacak çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yeni Türkiye yarışında Bilecik’in üzerine düşeni en güzel şekilde yaptığını belirterek, şöyle devam etti:
’’Yine Bilecik Belediyesi olarak, sanatçı ve bu işe gönül vermiş kardeşlerimizin gayretiyle ’’Bilecik İçin Söyle’’ adlı klibin 2.’sini hazırladık. Şehrimizin turizm ve tanıtımı başta olmak üzere ili, ilçeleri, beldeleri ve köyleriyle birçok yönden tanıtacak güzel bir çalışma oldu. Ayhan Çil kardeşimizin yönetmenliğinde gerçekten 6 aylık bir süre içinde hazırlanan ve ilkini de geçtiğimiz sene çıkardığımız bu çalışmada emek veren tüm kardeşlerimizi de tebrik ediyorum. İnşallah Yeni Türkiye’de ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkma yarışında iken biz de Bilecik olarak bu yarışta en iyi yeri almaya gayret ediyoruz. Çok büyük mesafeleri birlikte açtık. İnşallah gelecek zaman diliminde geçmişiyle övünen geleceğe emin adımlarla ilerleyen marka şehir Bilecik’i oluşturma hedefimizi de hep birlikte gerçekleştiririz. Ben, tekrar bu güzel organizasyonda emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyor, hep birlikte daha iyiye daha güzel gitmek dileğiyle hoşçakalın diyorum.”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasının ardından törende performanslarını sergileyen kursiyerlere, sertifikalarını taktim ederek fotoğraf çektirdi.