Ocak ayında yüksek gelen elektrik faturaları vatandaşı mağdur etti. 1 aylık kesilmesi gereken faturaların daha uzun süreli olması, vatandaşı ödeme sıkıntısına soktu. Birçok vatandaş yüksek faturalardan şikayet etmiş, 'gizli zam mı var?' tartışmaları ortaya çıkmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise elektrik dağıtım şirketlerini uyardıklarını açıklamıştı.

'MAĞDUR ETMEYİZ'

Son olarak Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nden (ELDER) konuyla ilgili açıklama geldi. ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, sayaçların okunmasındaki gecikme nedeniyle bir kısım tüketicinin faturasının 'sayaç okuma dönemi uzun olduğu için' yüksek geldiğini kaydederek, şöyle konuştu: "Tüketiciyi mağdur etmeyeceğiz. Ödeme konusunda sıkıntı yaşayan müşterilerimize faizsiz taksitlendirme olanağı sunuyoruz. Bu konuda hem kamu otoritesi hem de dağıtım şirketlerinin ortak bir anlayışı söz konusudur."

'ZAM YOK'

Elektrik faturalarında tüketiciye yansıyan bir zam olmadığını vurgulayan Özdemir, "Dolayısıyla tüketicinin bir kaybının olması da mümkün değildir. Tarifeler değişmedi" dedi. Dağıtım şirketlerinin her iş günü sayaç okuduğunu anlatan Özdemir, şunları kaydetti: "Her abonenin sayacı aylık periyotta okunacak şekilde planlama yapılıyor. Ancak olumsuz hava şartlarının yaşandığı dönemde ulaşım zorluğu yaşandı. Bu nedenle sayaçların okunmasında zorunlu olarak periyot kayması yaşandı. Bu da fatura sürelerinin uzamasına neden oldu."

Kaynak: Haber7