Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,() -JANDARMA Genel Komutanlığı’nın organizesi ile 8 gazi, moral motivasyonlarını artırmak amacıyla Kapadokya’nın tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.
Nevşehir’in peribacalarıyla kaplı vadileri, yeraltı şehirleri, sıcak hava balonu, mağara kilise ve şapelleri ile 1985 tarihinden bu yana doğal ve kültürel varlık olarak Dünya Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya bölgesine gelen gaziler, burada tarihi ve turistik mekanları görme fırsatı buldu. Kafilenin ilk durağı Nevşehir’in Göreme beldesi oldu. Burada rehber eşliğinde kaya içine oyulmuş manastırlar, kiliseler, şapeller, yemekhaneler, mutfaklar ve yaşam alanlarından oluşan Göreme Açık Hava Müzesi’ni gezen gaziler, gördükleri ve rehberden aldıkları bilgiler sonrası bölgeye hayran kaldıklarını belirtti. Gaziler yaptığı organize ile kendilerine böyle bir fırsatı sunan TSK’ya da teşekkür ettiler. Gaziler sonrasında peribacaları oluşumunun en iyi gözlendiği yerler olarak bilinen Paşabağı, Güvercinlik, Devrent Vadisi'ni de gördü.
Göreme açık Müzesi’nde açıklama yapan geziye katılan Güneydoğu gazilerinden emekli Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit, 21 Haziran 2007 tarihinde Teketepe mevkiinde mayına basma sonucu her iki kolunu, bir bacağını ve sol gözünü kaybettiğini belirtti. Gaziler adına Jandarma Genel Komutanlığı’na düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür eden Yiğit, “Etkinlik kapsamında Nevşehir merkezden başladık. Şimdi de Kapadokya bölgesini geziyoruz. İnsanların görmesi gereken bir yerdir. Gaziler olarak burayı çok beğendik” dedi.
Önceki yıllarda TSK tarafından programlarda genelde Çanakkale’ye gittiklerini belirten Gazi Yılmaz Yiğit, “ Burası ayrı bir sosyal faaliyet oldu. Rehabilite olmamamız için de gayet güzeldi. Burası harika bir yer diyebilirim. Daha önce bir kez gelmiştim. Ama bu kez bölgeyi anlatan rehberimiz var. Böylece daha iyi anlıyoruz. Kendi başımıza gezmektense rehberle gezmek çok daha farklı ve güzel” diye konuştu.  

FOTOĞRAFLI