BÖLGESEL Amatör Lig 7'nci Grup'ta geçen sezon namağlup şampiyon olarak 3'üncü Lig'e çıkan Bodrum Belediyesi Bodrumspor, yeni sezona Derincespor karşılaşması ile "Merhaba" dedi.
Tribünde açılan yaklaşık 70 metrelik bayrağın üstünde yazan "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" cümlesi ve onun önünde söylenen İstiklal Marşı sonrası yapılan santranın anlamı Bodrumspor için büyük oldu. Yeşil-beyazlı ekibin 20 yıllık 3. Lig hasreti bitti, profesyonel lige başlandı. Yaklaşık bin 500 kişinin izlediği ve golsüz sona eren karşılaşmada, lige galibiyetle başlamak isteyen Bodrumspor kaçan gol pozisyonları ile umduğunu bulamadı. Ancak yeşil beyazlı ekibin sahadaki mücadelesi ve takımın uyumu umut verdi.
KOCADON, BASAMAKLARI YAVAŞ ÇIKACAĞIZ
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrumspor'a desteğin devam edeceğini ifade ederek, "Basamakları yavaş yavaş çıkacağız" dedi. Kulübün eski başkanlarından Selahattin Zengin'in yeğeni olan Kulüp Başkanı Rıza Karakaya'da emin adımlarla ilerlemek istediklerini söyledi. Eski Başkan Zengin ise "Kısmet bugünlereymiş. Her şey Bodrumspor için" ifadelerini kullandı.
SEYİRCİ ÖRNEK OLDU
Derincesporlu futbolcuları maç başlamadan tribünlere çağırıp alkışlayan Bodrumspor taraftarı diğer kulüplere örnek olacak bir davranış sergiledi. Süper Lig'in deneyimli hocası Samet Aybaba da maçı izleyenler arasında yer aldı. Bodrum ilçe Stadı'na övgüde bulunan Aybaba "Futbolumuzun kurtuluşu alt liglerden geçer. Ben de fırsat buldukça bu ligleri takip ediyorum. Bodrumspor istikbal vaat eden gençlerden kurulu" diye konuştu.
17:30 SICAĞINDA MAÇ
TFF'nin mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklar yüzünden maçları geç saatte oynatmasına karşın, Bodrum gibi sıcak bir yerde maçı saat 17.30' da başlatması eleştiri aldı. Hakem her iki yarıda da su molası verdi. Stadın ışıklandırması olmamasına rağmen maçın 18:00'da başlatılabileceği görüşü hakim oldu. Sıcak hava, izleyenleri de etkiledi.
GÖĞÜS REKLAMI YOK
Karşılaşmanın başlama saatinin yanı sıra Bodrumspor formasında göğüs reklamı olmaması dikkat çekip eleştirilen bir diğer konu oldu. Küçük esnafın katkıları ile şampiyon olan Bodrumspor'un 3.Lig'deki ilk maçına göğüs reklamı olmadan çıkması eleştirinin yanı sıra, yüzlerce lüks otel sahibinin yaşadığı ilçede takıma göğüs reklamı verecek bir işadamı olup olmayacağı yönünde merak konusu oldu.

FOTOĞRAFLI