Söke’de Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) Projesi kapsamında, tarla günü yapıldı.
Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Özbaşı Mahallesi’nde ÇATAK Projesi kapsamında ’Pamukta Damla Sulama ve İyi Tarım uygulamaları’ konulu tarla günü yapıldı. Tarla Günü, Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır, Söke İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, ilçe müdürleri, teknik elemanlar ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Yapılan konuşmalarda, damlama sulama yöntemi ile doğru zamanda yeteri kadar su, yabancı ot, hastalık ve zararlılarla mücadelede kolaylık, bitki besin elementlerinin ve gübrelerin topraktan yıkanmasının engellendiği belirtilirken "İyi Tarım Uygulaması" ile de insan sağlığına zarar vermeyen, çevreyi kirletmeyen, doğal dengeye zarar vermeyen sürdürülebilir tarım sağlandığı ifade edildi.
Tarla sahipleri projeden memnuniyetlerini dile getirdi ve daha sonra proje, pamuk tarlasına gidilerek uygulamalı olarak anlatıldı. Sulama sistemini kuran uzmanlar tarafından sistemin kurulumu, çalışması ve maliyetler hakkında bilgi verilerek sorular cevaplandırıldı.